3 Aralık, Engellilerin sesini duyurma ve duyarlılığı arttırma günü olmasına rağmen , insanların yaşamı boyunca bir hastalık, bir kaza yaşayarak engelli olabileceklerini hatırlatma günü olarak da kabul ediliyor. Türkiye'de nüfusun yüzde 12,29'unun yani 8,5 milyon kişinin Engelli olduğu bildirilirken, erkeklerde bu oranın yüzde 11.10, kadınlarda ise yüzde 13.45 olduğu belirtiliyor.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Bülent Kılınç, engelli vatandaşların yaşam sevinçlerini yitirmemeleri gerektiğine değinerek, “ Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya, engellilerimizin yaşamdan kopmamaları için yürütülen çalışmalara destek olmaya ve zorlukları hep birlikte paylaşmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Işıklı ise yayınladığı mesajında , engelliler için yapılan çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Düzce'de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün engellilere sürekli veya geçici kurum bakımı yanında, evlerinde de bakım hizmetinden yararlanmaları için çalışmaların sürdüğünü açıklayan Işıklı, “ Engellilerimiz toplumun etkin, özel ve değerli üyeleridir. Yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanıyorum.” dedi. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın insanlık görevi olduğunu hatırlatan Işıklı, aynı zamanda bunun vazgeçilmez toplumsal sorumluluklardan olduğunu dile getirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle DÜZDER Başkanı Cemal Aksan'da bir mesaj yayınlayarak özürlülere ilişkin sorunlara dikkat çekti.Aksan, “ Herkes kendini özürlü adayı olarak kabul ederek, özürlülerin sorunlarına yaklaşmalıdır.” dedi.