4+4+4 yasasına tepkiler sürüyor. Eğitim-İş'ten sonra  Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Düzce Şubesi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen 4+4+4 Eğitim Yasası'nı protesto etti. Spor Sokak'ta toplanan ve 'Çocuk işçiliğine hayır', 'Paralı eğitime hayır' yazılı pankartlar taşıyan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Düzce SES Temsilciliği Sekreteri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Peri Arbak, 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesinde tüm kesimlerin görüşlerinin dikkate alınmamasını eleştirerek hükümetin kendi siyasal çıkarlarının peşinde olduğunu öne sürdü.

Kendi bildiğini okuyorlar

Arbak, “Gerek çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi, gerekse sendikal alana yönelik önemli değişiklikler içeren düzenlemelerle ilgili olarak bugüne kadar yapılan bütün itirazlar kendi bildiğini okuyan iktidarca yok sayılmıştır. Sendikaların ve bu düzenlemelerden doğrudan etkilenecek olan toplumun geniş kesimlerinin görüşleri hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır. Attığı her adımda sadece kendi siyasal çıkarlarının hesabını yapan hükümetin, bu tavrının yasa tasarılarının Meclis genel kurulunda görüşülmesi sırasında da süreceği anlaşılmaktadır.”dedi.

Tamamen “rövanş alma” zihniyeti üzerinden yapılacak bir yasal düzenlemenin başta çocuklar olmak üzere topluma zarar vereceğini söyleyen Arbak, hükümetin toplumu kendi çıkarları doğrultusunda yön vermeye çalıştığını savundu.

Arbak, “AK Parti, tüm toplumu olduğu gibi, sendikal alanı da kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmek istemekte, bütün enerjisini örgütsüz, tepkisiz ve itaatkâr bir toplum yaratmak için harcamaktadır. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan Toplu İş İlişkileri yasa tasarısı ve 4688 Sayılı yasada değişiklikler öngören yasa tasarısı ile mücadeleci sendikalar etkisizleştirilmek istenmektedir.” diye konuştu.

Arbak, açıklamasının sonunda tüm vatandaşlardan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, 4+4+4 Eğitim Yasa Tasarısı ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle dün başlayan ve bugün de devam edecek Ankara’daki eyleme katılma çağrısında bulundu.