KELEŞ'TEN SONRA BİR AÇIKLAMA DA YILMAZ'DAN

AK Partili belediye başkanlarından art arta haklarında çıkartılan ithamlara karşı açıklama gelmeye başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçtiğimiz günlerdeki ilk halk buluşmasında şahsına yönelik ortaya atılan “FETÖ'cü” iddialarına ilk kez yanıt vermiş ve “Bu terör örgütüyle bu zamana kadar hiçbir yakınlığım olmadı. Açıkçası kendimden de çok eminim. Zaten bunu hem Düzceliler hem devlet biliyor." demişti.

Bu kez yine AK Partili bir yerel yönetici olan komşu il Bolu'nun Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan hakkında bir süredir asılsız iddialar gündeme getirildiği gerekçesiyle açıklama yapıldı.
“Belli çevreler bir süredir ülkemizin içinde bulunduğu gündemin bir fırsat oluşturduğunu düşünerek bir takım asılsız iddialar ve oyunlarla ortaya döküldüler. Farklı algı oluşturmaya yönelik asılsız malzemeler bilinçli olarak dolaşıma sokuluyor” diyen Yılmaz, “Ana hedef, beni ve benim üzerimden mensubu olduğum AK Parti’yi yıpratmaktır. Diyorum ki elinizde ne varsa buyurun servis edin. Biz; ne ben, ne de partim bunlardan hiçbir zaman korkmadık ve asla korkmayacağız” ifadelerini kullandı.

“BU OYUNA GELMEYİN”

Hakkında çıkan söylentilere, kirli algı oluşturma gayretlerine aldırmadığını kaydeden Yılmaz, “Bu kirli algı operasyonlarına aldırmıyorum. Bunlarla beni ve partimi yıpratamazlar. Partimiz ve benim için önemli olan milletimizin hissiyatıdır. Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Eğer milletimizin feraseti olmasaydı bu ülke, bu şehir son 13 yılda bu büyük adımları atamazdı. Ben AK Parti’nin Bolu’da kurucu il başkanıyım. 3 dönemdir belediye başkanlığını yürütüyorum. Yaptıklarımız ortadır. Gizli, saklı hiçbir şeyim yoktur!" dedi.

FIRSATÇILARA GEÇİT YOK”

"Bu dönemin bazı fırsatçıları var." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu ülkeye, bu şehre en büyük ihaneti de onlar yapıyor. Onlara geçit vermeye hiç niyetim yok. Bulanık suda balık avlamaya çalışan fırsatçıları bu sular yutar ve bu sularda kendileri avlanır! Gerçeğe dayanmayan mesnetsiz iddia ve söylemler bunları yayanları vurur! Herkes her şeyin farkında! AK Parti bu iddia ve söylemlerle hareket eden bir parti olsaydı bugünlere gelemezdi. Geçmişin hastalıklı yaklaşımlarını sergileyen, istediğini elde etmek için her yolu, her yöntemi meşru gören, ahlaki ve insani değerleri ayaklar altına alan bu anlayış sahipleriyle, bu yalan fırtınalarıyla mücadeleye devam edeceğiz."