Kalıcı Konutlar Bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor. Devam eden çalışmalar ise yolu kullanan vatandaşların kafasını karıştırdı. Özellikle Kazukoğlu mevkii ile Kalıcı Konutlar arasında yapımı devam eden yol kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Yolun yapımı devam eden köprüden itibaren düz olan kısmının dolgu ile garip bir şekilde yükseltilmesi çevrede oturan vatandaşların da tepkilerine yol açıyor. Vatandaşlar yolun yükseltilmesinden dolayı evlerine araçlarını götüremediklerini belirtiyorlar.

Yolun kalıcı konutlara girişinin tamamen yükseltilmesi vatandaşlardan tepki alırken geçtiğimiz günlerde Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı İsmail Bayram yolda yükseltilen kısımların düzeltilmesini istemiş ve yolun şu anki mevcut durumunun ulaşıma elverişli olmadığını ifade etmişlerdi.

Karayolları yetkilileri ise yolun projesinin bu şekilde olduğunu beyan ederek yolda yapılan yükseltinin düzene sokulması için alçak kalan kısımların da yükseltilmesi kararını aldıkları öğrenildi. Bunun sonucunda Kalıcı Konutlar ile yapımı devam eden 1. bölgeye olan bağlantı yolu tam bir karmaşa içerisine girdi.

Başta Vali Şahin olmak üzere herkesin yanlış diye karşı çıktığı yol Karayolları yetkililerine göre doğru olarak görünüyor. Bu da akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Yolun mevcut durumu araçların kışın yaşayacağı sıkıntıyı şimdiden gözler önüne sererken yolun eski haline getirilmesini isteyen çevre sakinleri “Burada bir garip işler oluyor anlamıyoruz.” İfadelerini kullanıyor.

Vali şahin ile Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın yaptığı inceleme sonucu yolda yapılan yükseltinin eski haline çevrilmesi yerine yolun yükseltinin seviyesine çıkarılması kararını alan Karayolları yetkilileri çalışmaları bu doğrultuda devam ettiriyor ve yolun yapıldığı noktaya dolgu malzemesi getirilmeye devam ediliyor.

Haber; R. BAL