Çalışan Gazeteciler Günü’nün arifesinde Düzce Valiliğinin her düzeyde kamu görevlisinin  basına konuşması konusunda getirdiği sınırlama ilginç durumların yaşanmasına neden oluyor. Eğitim Bir Sen’in İl Sağlık Müdürlüğü’ne ziyareti sırasında Basın Mensuplarının  görüntü alması Valiliğin izni olmadan görüntü alınamayacağı gerekçesiyle engellenirken, aynı günde TSO üyelerinin iki ziyaretinin görüntülenmesi sırasında bir engel yaşanmaması dikkatleri çekti.

İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etmek için hazırlık yapan Eğitim bir Sen yönetim kurulu, ziyaretlerinin duyurulması için basına da haber verdiler. Ancak İl sağlık Müdürlüğü’ne geldiklerinde basın mensuplarının  ziyareti görüntülemesi için valiliğin izni gerektiğinin söylenmesi üzerine Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi Temsilcisi Ömer Tokgöz açıklamasını İl Sağlık Müdürü’nün kapısında yapmak zorunda kaldı.

Ziyaretin sebebinin projelerini Sağlık müdürü ile paylaşmak olduğunu ifade eden ve durum nedeniyle basın mensuplarından özür dileyen Ömer Tokgöz’ün açıklamasının ardından görüntü alamayan basın mensupları, biraz evvel gerçekleştirilen ziyaretlerde görüntü almalarına nağmen bu ziyaretten alamamanın şaşkınlığını yaşadılar.