19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de programlar düzenlendi. İlk olarak Park'a çelenk sunumuyla başlayan programa Vali Vasip Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, kurum müdürleri bazı parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ile gaziler ve gazi ile şehit yakınlarının yanı sıra komutanlar ve polisler katıldı.
Anıtpark’a çelenk sunumu ile başlayan tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Daha sonra Anıt Park'ta düzenlenen programda Gaziler Gününün anlam ve önemine değinen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, “ Bu gün Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Gazi unvanı verilmesiyle ortaya çıkmıştır.” Dedi.
Nefesoğlu, “Gaziler Günü canlarını bu aziz vatana adayan tüm gazilere kutlu olsun. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya hazırız. İç ve dış düşmanlarımız bu hususu asla unutmasınlar. Bizim için vatan adına şehit ve gazi olmaktan daha onurlu bir şey olamaz.” şeklinde konuştu.
Anıt Park'taki programın ardından protokol üyeleri Düzce Şehitliğini ziyaret ederek dua ettiler. Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in yaptırdığı duanın ardından Vali Şahin ve protokol üyeleri şehit düşenlerin mezarlarına kırmızı karanfil koydu. Program daha sonra sona erdi.

 

Haber; R. BAL