Düzce Üniversitesi Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu tarafından düzenlenen “Tek Engelim Sensin” başlıklı etkinlik, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey, Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Akdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.


Duyarlılığın sürmesi temennisinde bulundu
Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu Başkan Yardımcısı Ahizer Özbek yaptığı açılış konuşmasında yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek “Biz bir gün değil, her gün hatırlanmak istiyoruz. O yüzden bu etkinliği Engelliler Günü’nde gerçekleştirmedik.” vurgusunu yaptı. Gerçekleştirdikleri bu etkinlikte anlatılan her olayın hayatlarında yaşadığı sıkıntıları yansıttığını belirten Özbek, engelli bireylere yönelik duyarlılığın sürmesi temennisinde bulundu.



YÖK tarafından Düzce Üniversitesi’ne “Engelsiz Program Nişanı” verildi”
Programda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Akdemir, büyük farkındalık oluşturan topluluğun çok iyi yönetildiğini vurguladı. Topluluğun yaptığı etkinliklerle Düzce Üniversitesi’ni gururlandırdığını belirten Akdemir, bu kapsamda YÖK tarafından Düzce Üniversitesi’ne “Engelsiz Program Nişanı” verildiğine dikkat çekti.
Düzce Üniversitesi öğrencisi Seyhan Yapar “Aramızdan Engel Yok” şiirini okumasının ardından Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey, eğitim ve öğretimde özel gereksinimli üniversite öğrencilerinin eğitim sürecindeki yasal haklardan bahsetti. Ders ve sınıflara yönelik yasal hakların neler olduğuna değinerek konuşmasını sonlandırdı.
Programda Düzce Üniversitesi öğrencileri tarafından “Tek Engelim Sensin” tiyatro oyunu da sergilendi. Öğrencilerin sahne performansı ilgiyle takip edildi. Tiyatro gösterisinin sonrasında Tuğba Hilal Canlıoğlu, engelli arkadaşlarıyla yaptıkları KPSS çalışmalarından bahsederek katılımcılara da onlarla birlikte çalışmaları konusunda düşüncelerini paylaştı.
“Sahne Senin” dinletisinin ardından teşekkür belgelerinin takdimiyle program sona erdi.