10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Düzce İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde temsili terhis töreni düzenlendi. Törende Beyaz Bastonlular Derneği, Akçakoca Engelliler Derneği, Düzce Engelliler Derneği ve Yeşil Düzce Eğitim Merkezi üyeleri aileleri ile birlikte hazır bulundu. Engelliler, törende askeri üniforma giyerek güzel duygular yaşadı.Protokolün yer aldığı törende Düzce Valisi Ali Fidan ve protokol üyeleri tören alanında bulunan engelli vatandaşlar ve aileleri ile tek tek selamlaştı.








Törenin açılış konuşmasını yapan Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı olarak engelli vatandaşların arkalarında olduklarını söyledi. 

Akça, 2014 yılı içerisinde Düzce İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere ilçe karakollarının koşullarının engelli vatandaşlar için uygun hale getirildiğini ifade etti. Akça, engellilere hizmet etmenin gönül işi olduğunu vurgulayarak asıl engellinin karşısına çıkan en küçük engel karşısında mücadele etmeyenin olduğunu söyledi.

Törende üç engelli vatandaşa Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği tarafından temin edilen akülü sandalye hediye edildi. Akülü sandalyeleri Vali Ali Fidan, Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve Dernek Başkanı İsmail Yıldız tarafından verildi. Engelli genç Okan Kanbur’da kendisi için düzenlenen temsili terhis töreninde asker üniforması giydi. Kanbur’a terhis belgesini Vali Ali Fidan ve Garnizon Komutanı Ramazan Akça verdi.



Engelliler için hazırlanan program dahilinde gösteriler düzenlendi. Gösteriler izleyenlerden tarafından alkış aldı.

Haber:Y.SEVER