Avrupa Birliği bünyesi içinde oluşturulan Eylem Planı Gençlik Projesi kapsamında, Avrupa ülkelerinden gençler, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı makamında ziyaret etti. ‘Yaşam İçin Enerji’ başlığı altında gerçekleştirilen projede gençler, Düzce’de 7 günlük inceleme gezisi yapacaklar. Avrupa Birliği projeleri kapsamında ‘Yaşam İçin Proje’ geliştirildi. Projeye göre çeşitli Avrupa ülkelerinden gençler biraraya gelerek Türkiye’de inceleme gezisi yapacak. Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü organizasyonu içinde, Bulgaristan, Romanya, Portekiz, Litvanya ve Türkiye’den 5’er öğrenciden oluşan Gençlik Grubu, Türkiye’deki ilk gezisine Düzce’den başladı. 31 Mart’a kadar sürecek olan gezinin ilk günü Düzce Belediyesi’ni ziyaret eden grup,
Belediye Başkanı İsmail Bayram ile görüştü. Ziyaret sırasında 5 ülke öğrencileri, ülkelerine özgü çeşitli ürünlerden oluşan hediye paketlerini Başkan Bayram’a takdim ettiler.
Ziyaretten memnun kaldığını belirten Başkan Bayram, öğrencilere yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi
“Düzce Belediyesi Avrupa Birliği projeleri kapsamında birçok projeyi uygulamaya geçirmektedir. Çeşitli ülkelerin öğrencilerinden oluşan Gençlik Grubu çok önemli bir projede biraraya geldiler. Buna Düzce Belediyesi olarak destek veriyoruz. Heyetin Düzce’yi ve Türkiye’yi çok iyi tanımalarını istiyoruz dedi.