Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarını kutlama programında buluşturdu. Hem bayramın kutlanması hem de dayanışma amacı taşıyan yemekli programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zengin, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, doktorlar, hemşireler, sağlık personeli ve aileleri katıldı. Şiir dinletisi ile başlayan etkinlik, Tıp Bayramı ve sağlık hizmeti ile ilgili duygu ve düşüncelerin ifade edilmesi ile devam etti. Konuşmalarda Düzce’nin sağlık açısından çok iyi durumda olmadığı söylemlere yansıdı.

“Fiziki imkanları biz bir şekilde aşabiliriz ama…”
Kutlama programında konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bir hafta gecikmeli de olsa 14 Mart Tıp Bayramı’nın güzel bir ortamda kutlandığını belirterek, şöyle devam etti: “Tıp Bayramımız hepimize kutlu olsun. Sağlığın önemini şu anda anlatmaya gerek yok zaten durum ortada. Ancak bizdeki genel duruma da baktığımız zaman durumumuzun kötü olmadığını özellikle belirtmek istiyorum iyi haldeyiz. Burada önemli olan mutlaka fiziki olarak eksiklerimiz var, onları gidermeye çalışıyoruz ancak bizim burada sağlıkla ilgili insan kaynağımız çok güçlü ve çalışkan. Fiziki imkanları biz bir şekilde aşabiliriz ama insan ve çalışmadan meydana gelen sorunları aşmamız her zaman zor olur.”

“Katılımcı bir yönetim anlayışı benimsiyoruz”
Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özyörük ise ilk göreve başladığı zamanki tespitlerini aktararak konuşmasına başladı. Özyörük, “İlimiz Türkiye’nin en batısındaki iller arasında olmasına rağmen sağlık açısından gerçekten alt sıralarda kalmış bir il olarak gözlemlediğimiz bir durumdadır. O nedenle ilimizdeki görevime başlar başlamaz ilimizde neler yapabileceğimizi öngörmek olmuştur. Aslında bu toplantımız bu yüzden son derece anlamlı olmuştur. Zira birbirimizi tanımamız anlamamız burada yapacağımız işler için en kriitk önemi taşımaktadır. İlimizde ana başlıklar olarak temelde söyleyebileceğim en önemli şey yönetim anlayışımız, sağlık yöneticileri olarak bizler sağlık çalışanlarının hizmetindeyiz. Siz sağlık çalışanları da halkla birebir temasta olarak da sizler halkımızın hizmetindesiniz.” dedi.

“Kapımız ardına kadar hepinize açıktır”
Eski Türkiye’nin anlayışı olan hükmeden, sağa sola emirler veren, her şeyi kısıtlayan bir yönetim anlayışı değil katılımcı, birlikte hareket eden bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurgulayan Özyörük, şöyle konuştu: “O nedenle kapımız ardına kadar hepinize açıktır. Göreve başladığım günden itibaren ilimiz önemli ve güzel gelişmeler de oldu. Hastanemiz birkaç parçadan oluşmaktaydı. Arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarıyla tek bir binada hizmet vermeye başladı. Buna benzer önemli gelişmeler böyle devam edecektir. Sağlık çalışanlarımızdan tek beklentimiz pasif değil aktif çözüm üreticiler olarak irtibatta bulunmalarıdır.”

Konuşmaların ardından kutlama programı müzik eşliğinde yemekle devam etti. Gecenin sonunda sağlık hizmetindeki başarılarından dolayı sağlık çalışanlarına plaketleri protokol tarafından verildi.