Geçtiğimiz günlerde Akçakoca’da 9 yaşındaki öğrencinin arkadaşı ile şakalaşırken öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiasının üzerinden çok geçmeden yeni bir dayak olayı gündeme geldi. Bu kez adres Esentepe köyüydü. Yaşanan şiddetin boyutunun fotoğraflara yansıması ise olayın vahametini gözler önüne serdi. İddiaya göre; Esentepe Köyü ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki A.G, öğretmeni M.O tarafından sopayla dövülmüştü. Cuma günü yaşanan bu olayın ardından ailesi, eve gelen küçük çocuğun bacaklarındaki morlukları görmesi üzerine soluğu karakolda aldı.


Dayak olayını sınıftaki diğer çocuklara sorarak teyit ettiren aile, öğretmeni ile yaptıkları görüşmede “o kadar dövmüş müyüm?” cevabını aldıklarını iddia etti.



Darp raporu alan aile Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek şikâyetçi oldu. Fotoğrafları gören Milli eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Yaşadıkları olayın başkalarının başına gelmesin isteyen çocuğun babaannesi ve dedesi şiddet olayını kamuoyu ile paylaşmak istedi. Televizyonumuza gelen dede Kemal Gündüz ve babaanne Havva Gündüz, dersini yapmayan çocuğun bu şekilde cezalandırılmaması gerektiğini belirterek üzüntülerini paylaştı.


Adaletin yerini bulmasını isteyen Babaanne Havva Gündüz, gereken cezanın verilmesi için tüm yollara başvuracaklarını söyledi.

 

 

Haber;S.Kaşkır