Ekonomik sorunlar, bunalımlar derken Düzce de bir intihar vakası daha yaşandı. Düzce Merkeze bağlı Darıcı Köyü'nde dün öğle saatlerinde intihar eden İbrahim Yazıcı hayatını kaybetti. Sanayi Çarşısı'nda esnaf olan Yazıcı'nın borçları nedeniyle bunalıma girdiği ve intihar ettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre olay günü babasıyla sabah namazına giden Yazıcı, namaz sonrasında Sanayi Çarşısı'ndaki işyerine gitti. İşyerinde çalışan ustaya biraz işi olduğunu ve kısa süre sonra döneceğinin söyleyen Yazıcı'dan daha sonra haber alınamadı. Akşam saatlerine kadar Yazıcı'yı arayan ailesi kendilerine ait olan ve evlerinin yakınında bulunan serada Yazıcı'nın 81 BT 703 plakalı arabasını park etmiş olarak buldular. Hemen seraya giden yakınları Yazıcı'yı halatla kendini asmış şekilde buldular. Bileklerinde de kesik izi tespit edilen Yazıcı'nın arabasında da kan izlerine rastlandı. Savcı'nın olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından Yazıcı'nın cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yazıcı'nın cenazesi yarın Darıcı Köyü mezarlığı'na defnedilecek.

1970 doğumlu olan İbrahim Yazıcı evli ve iki çocuk babasıydı. Daha önce de borçları nedeniyle sorunlar yaşayan ancak üstesinden gelmeyi başaran Yazıcı'nın bu kez borçlarının fazla olması nedeniyle sorunu aşamadığı ve ölmeden önce tüm alacaklıları arayarak “Yarın dükkana gelin” dediği öğrenildi. İşyerine giden alacaklılar ise Yazıcı'yla karşılaşacaklarını umarken ölüm haberini aldılar.

Geçtiğimiz günlerde Nusrettin Mahallesi'nde yaşanan intihar vakasında da bir kişi borçları nedeniyle bunalıma girerek yaşamına son vermişti. 1 hafta içinde yaşanan ikinci intihar olayı, durumun ciddiyetini ortaya koydu. Özellikle ekonomik krizin etkisini gösterdiği şu günlerde Düzce'de kısa süre arayla yaşanan bu iki olay, borç yükünü kaldıramayan iki işyeri sahibinin intihar yolunu seçtiği gerçeğini gözler önüne serdi. Krizin etkilerinin devam edeceği söylentileri de devam ediyor.