4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısı ile Köpek Barınağını ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Hayvan Hakları Federasyonu Düzce Temsilciliği ve Veteriner Hekimler Odası ile birlikte Özel Öncütürk Koleji öğrenicileri duyarlılık örneği göstererek hayvanlara sahip çıkılması gerektiği mesajını verdiler.

Özel Öncütürk Koleji öğrenicileri ellerinde yazılı olan pankartları okuyarak, hayvanlara sahip çıkılması gerektiği mesajı verdiler.

Daha sonra konu ile ilgili bir açıklama yapan Düzce Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı Şerif Ali Karanfil, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile ilgili Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, tabiatın ve çevrenin sadece insanoğluna ait olmadığını hayvanlara da ait olduğunu söyledi.

Karanfil, "İnsanlar, hayvanlardan korkarken sonraları tabiatın dengesi gereği var olmaları gerektiğine inanmaya ve onlardan istifade etmeye başladı.” dedi.



4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Ulviye Dikmen açıklamasında, 5199 sayılı “Hayvan Koruma Yasası” ile Türkiye’de gerçekleştirilen tecavüz, kurşuna dizme, işkence etme, dövüştürme, sakat bırakma gibi hayvanlara yönelik suçların cezalandırılmadığına dikkat çekerek “5199 KERE HAYIR” kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Daha sonra Özel Öncütürk Koleji öğrenicilerine Köpek Barınağı gezdirilerek hayvanları korumanın önemi anlatıldı. Öğreniciler köpeklere büyük ilgi gösterirken, yavru köpekleri de sevmeyi ihmal etmediler.

Haber; R. BAL