Dövizde ve altında son haftalarda ciddi oranda artış yaşanması Düzce’den de açıklamalar yapılmasına neden oluyor. Düzce Üniversitesi Senatosu ve MÜSİAD’ın ardından Saadet Partisi de bu konuya değinerek yerelde çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

“Pek fazla hareket görmüyoruz”

Saadet Partisi Düzce il Başkanı Birkan Mertol, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 “Malum olduğu üzere ülkemiz ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyadır. Biz de Saadet Partisi olarak Genel Merkezimiz ve 81 ildeki parti şubeleri olarak açıklama yapma gereği duyduk. Genel Başkanımız geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak hükümete desteğinin tam olduğunu açıkladı. Biz de Düzce il teşkilatı olarak önemli bir süreçten geçtiğimizi görüyoruz. Maalesef ki ülke yanıyor, ekonomi tepe taklak, vatandaşın ciddi manada sıkıntısı var, piyasalar çökme noktasına geldi. Esnaf maalesef iş yapmadan kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Döviz dükkanları ve altın bürolarında hareket var. Onun dışında pek fazla hareket görmüyoruz.”

“Bütün başkanları yereldeki bu sorunu çözmek için bir masa etrafında toplanmaya davet ediyorum.”

Yapılması gerekenleri de sıralayarak yerel siyasi parti il başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına da seslenen Mertol, bir masa etrafında toplanılması gerektiğini söyledi. Mertol, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:
“Saadet Partisi olarak hızlı bir şekilde atılması gereken bazı adımları buradan sıralamak istiyorum. Diyoruz ki ülke ciddi anlamda sıkıntı yaşarken meclis hala niçin tatilde? Milletvekilleri niçin tatilde? Niçin meclis başkanı tarafından vekiller çağırılarak meclis işlevsel hale getirilmiyor? Neden hala Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütün parti liderlerini bir masa etrafında toplayıp onların fikirlerini almıyor? Ben çağrımı Düzce’deki siyasi il başkanlarına, STK başkanlarına, ticaret odası başkanlarına, DESOB, MÜSİAD gibi bütün başkanları yereldeki bu sorunu çözmek için bir masa etrafında toplanmaya davet ediyorum. Öncelikle evlerimizden başlayarak ciddi manada tasarruf yapmamız gerekiyor. Tasarruf etmemiz gerekiyor. Kamudan başlayıp özel sektöre kadar mevcut savurganlığın önüne geçmemiz lazım. İsrafın bir an evvel durdurulmazı lazım. Şu an ülkeye katkı sağlamayan yatırımların derhal durdurulması lazım. Tamamen yerli mala dönmemiz gerekiyor. Bu bir seferberliktir. Herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Bu da ülkemizi ekonomik yönden çökertmek için yapılan bir darbedir.”

Haber: M. AYDIN