2011-2012 öğretim yılı için geri sayım başladı. İlköğretim birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencileri, 12 Eylül Pazartesi günü okulla tanışırken diğer öğrenciler de 19 Eylül’de ders başı yapacak.

Hazırlıklarını tamamlayan kırtasiyeciler de, yeni eğitim-öğretim yılı için reyonlarını oluşturdu. Renk renk çantalar, kalemler, defterler tezgâhlardaki yerini aldı.

Kırtasiyeciler yeni sezona hazır ancak şuan için piyasada bir hareketlenme yok. Yaşanan durgunluğun bayramdan kaynaklandığını ifade eden kırtasiyeciler hareketliliğin bir hafta içinde başlayacağı görüşünde.

Fiyatlarda geçtiğimiz sezona göre çok fazla bir değişiklik olmadığını belirten kırtasiyeciler; "Fiyatlar duruma göre değişiyor. Ucuzu da var pahalısı da. Bir Anaokulu öğrencisinin masrafı 70 TL’den başlarken 200 TL kadar çıkabiliyor. İlkokul öğrencisinin masrafıysa 20 TL’den başlıyor, 50 TL’ye kadar bulabiliyor. Yani bu öğrenciye göre değişiyor.” Şeklinde konuştu.

Ders kitaplarının maliyetinin devlet tarafından karşılanıyor olması işlerini biraz etkilediğini söyleyen kırtasiye sahipleri yine büyük marketlerde ucuza satılan kırtasiye malzemelerinin de kendilerine zarar verdiğini dile getirdi.

Haber; S. KAŞKIR