Melen havzasında kalan Paşakonağı köyünde bugün İSKİ’nin başlattığı çalışmalardan dolayı tepki vardı. Köylüler, bu çalışmalar nedeni ile köyde tek geçim kaynakları olan hayvancılığın biteceğini savunurken, kendilerine yeterli açıklama yapılmadığı yönünde şikayette bulundular.
Köyde hayvancılıkla geçimini sürdüren İsmail Kılıç, hayvancılığın bittiğini, tüm hayvanlarının evde aç kaldığını söyleyerek, yetkililerden bir an önce açıklama yapmasını istedi.
Kılıç, “ Yeşillikleri kazmaya başladılar. Hayvanlarımız aç kalıyor. Hiçbir şey yapamıyoruz. Hayvancılık bitti. Hepsi evde aç bekliyor. Bize isterseniz şikayet edin, bu iş mahkemeye giderse buranın günlük 25 milyar masrafı var bunu siz ödemek zorundasınız dediler. Benim o dar gelirim yok ki neyle ödeyeceğim.” Dedi.
Köyde hayvancılıkla uğraşan ve mağdur olan Ali karabulut ise, yapılan projenin aslında iyi bir şey olduğunu söyleyerek, tarım ve hayvancılığın sona ereceği korkusunu yaşadıklarını ifade etti.
Kazılmaya başlanan bölgede yeşillik alanın tamamen kaybolduğunu belirten Ziraat Odası yönetim kurulu üyesi Murat Ay, bölgede hayvancılığın tamamen biteceğini dile getirerek, hiçbir bilgi vermeden çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ay, “ Burası Düzce’nin can damarı. Buradaki köylüler buradan sulama yapamazsa hayvancılık bitecek, yeşillikler imha edilecek. Biz İstanbul su içmesin demiyoruz. İSKİ projesi olmasın demiyoruz. Ancak bir tarafı yaparken bir tarafı yıkarsanız bunun kimseye faydası olmaz.” Şeklinde konuştu.

HABER:S.KAŞKIR