Kamu harcamalarından tasarruf adı altında halktan kesintilere başlayan AK Parti yönetimi, kesintilere Tarım Bakanlığı’nda da örtülü olarak uygulamaya başladı. Her yıl Temmuz sonu en geç Ağustos başında açıklanan fındık fiyatları Ağustos geçti, Eylül’ün ilk haftası da bitti hâlâ açıklanmadı.

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Genel Başkanı Sadık Turan, TMO’ya para aktarmamak ve uluslararası gıda tekeli Ferrero’nun istediği rakamdan fındık alabilmesi için fiyat açıklanmadığını belirterek “Üretici fındığını sattıktan sonra fiyat açıklanmasının anlamı yok. Fiyat bir an önce 18 lira olarak açıklanmalı ve alım yapılmalıdır” dedi. 

Tüm Köy Sen Genel Başkanı Turan, “Demek ki Cumhurbaşkanı, TMO’nun fındık fiyatı ve alımında sessiz kalınmasını istiyor. Demek ki fındık üreticilerinin taleplerinin dile getirilmesi Cumhurbaşkanını incitiyor. Bu durum bile AK Parti yönetenlerinin üretici köylülerin emeği ve ülke tarımına nasıl baktıklarının göstergesidir. Neredeyse 1.5 ay önce açıklanması gereken fındık fiyatı, bilerek açıklanmıyor” diye konuştu. 

Haber: M. AYDIN