ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağı yönündeki açıklamasına Düzce’den de tepki yağdı. Erbakan Vakfı Düzce Şubesi Başkanı Nezir Merttürk konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

“Ateşe benzin döktü”
ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim döneminde siyonizme verdiği sözü yerine getirdiğini belirten Merttürk, “Şu anda ateşe benzin dökmüş oldu. Biz Müslümanlar için bu durum kabul edilir değildir. Kesinlikle şu anda yapılan dünyanın büyük bir savaşa sürüklenmesi noktasıdır. Kudüs bizim kutsal yerimizdir. Bu konuda bizim Kudüs’ten vazgeçmemiz gibi bir lüksümüz de söz konusu değildir. Biz Erbakan Vakfı olarak bu kararın kesinlikle yürürlüğe girmemesi için bürokrasi olarak elimizden gelen tüm caba ve gayretlerimizi yerine getireceğiz.” Dedi.

“Elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz”
Büyük İsrail Devleti’ni kurma çalışmalarının başladığını ve Erbakan Vakfı’nın gerekli çalışmaları yapacağını kaydeden Merttürk siyasilerin de harekete geçmesi gerektiği çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

“İşte Suriye’nin beşe bölünmesi, Irak ikiye bölündü, dörde bölünecek, Libya planda üçe bölünecek, Sudan ikiye bölündü. Suudi Arabistan’daki İslam’a geçiş bu alınan kararların yani cihat şuurunu çıkararak tepkisiz yavan bir Müslüman tipini oluşturma gayreti ve İsrail Devleti’nin başkenti Kudüs ilan edildiği zaman bu tepkisiz bir Müslüman profili ortaya çıkarılmak için ön hazırlık yapıldı. Ama Allah’ın izniyle bizim Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, o kürenin üstünde fotoğraf verdiler.  Trump Kral ve Mısır Devlet Başkanı o büyük İsrail küresinin fotoğrafıydı. Biz de inşallah hem de bu milli görüş şuurunu bilincini devam ettiren Erbakan Vakfı olarak ve liderimiz Muhammet Fatih Erbakan ile birlikte bu durumu da o küreyi de kıracağız. Bu konuda kesinlik fırsatı vermeyeceğiz. Yani en azından bir Müslüman olarak vermemeye çalışacağız ve elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz.”

Düzcelileri davet etti
Erbakan Vakfı Düzce Şubesi Başkanı Nezir Merttürk son olarak Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bir program düzenleyeceklerini ifade ederek,
“Düzceli vatandaşlarımızı da davet ediyoruz. Cumartesi saat 18:00’da Erbakan Vakfı’nın önünden araçlarımız kalkacak. Akyazı’da kapalı spor salonunda olacak başkanımız Muhammet Fatih Erbakan’ın da katılacağı programa herkesi davet ediyoruz.” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ