Saadet Partisi'nden sonra Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) da patriotlara karşı düzenlemek istedikleri mitinge izin verilmemesi dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak durumu protesto etti.
“ABD taşeronluğuna hayır” diyen KESK Dönem Sözcüsü Fevzi İpek, mitinglerin Başbakan tarafından bahanelerle yasaklandığını iddia ederek bu duruma şaşırmadıklarını söyledi. İpek, “NATO askerlerini ülkemizde ağırlamaktan onur duyanlar, “NATO’ya ve patriot füzelerine hayır!” diyenlerin sesinin duyulmaması için elinden geleni yaptı. Gaziantep’te gerçekleşecek bölgesel miting, Başbakan’ın ‘düğün ziyareti’ bahanesiyle Valilik tarafından yasaklandı. ‘Bu topraklar NATO toprağıdır’ diyen Başbakan’a sahip olan iktidarın bu yasaklama kararında elbette şaşıracak bir şey yok. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Bizler de elbette yasağa ve baskınlara rağmen bugün kendimize, tarihimize yakışanı yapıyoruz. Gaziantep’te ve ülkenin bütün sokaklarında bugün “Emperyalizmin taşeronluğu ve patriot füzelerine hayır” sesi yükseliyor. Bu sesi önümüzdeki günlerde de yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü biz ABD taşeronluğuna hayır diyoruz. Emperyalizmin güdümünde komşularımızla savaşa sürüklenmeye, Amerikan bombalarına, NATO üstlerine, emperyalizmin hegemonyasına hayır diyoruz” dedi.
Halkları savaşa sürükleyen ABD ve NATO’dur
İpek, Türkiye’den NATO’nun söküp atılacağını söylerken halkları savaşa sürükleyenlerin ise ABD ve NATO olduğunu öne sürdü.
İpek, “Buradan ilan ediyoruzki eninde sonunda NATO bu topraklardan söküp atılacaktır çünkü bu ülkede yalnızca emperyalizme uşaklıkla onur duyan iktidar sahipleri yok. Ülkemizi içine soktuğunuz bu batakta önce siz boğulacaksınız. Emperyalizmin ekonomik, siyasi ve askeri çıkarları doğrultusunda Ortadoğu’yu yeniden dizayn etme, tarihi kanlı savaşlardan, yer altı ve yerüstü kaynaklarında egemenlik, sömürü ve gözyaşlarından ibaret olan işgal politikaları, bir kez daha halkların geleceklerini ve bir arada yaşam umutlarını yok etmektir. ABD hegemonyasında müdahale nasıl ki önce “demokrasi yerleştirme” yalanlarıyla geldiyse, AK Parti’nin işbirlikçiliği de “Suriye’de baskıcı otoriter düzene karşı Suriye halklarının yanında olduğu” yalanlarıyla örülmüştür. Bu yalanların arkasında ki gerçek ise ABD’nin emperyalist politikalarının son halkası Suriye’de yaşanan yıkımdır. Bu yıkım, Suriye halklarının kendi özgür iradeleri ve özgür güçleri ile yürütecekleri demokrasi, eşitlik ve özgürlük arasında kardeşliği, bir arada yaşam umutlarına karşı da gelişen bir müdahaledir. Halkları savaşa sürükleyen üzerine bombalar yağdıran ABD ve NATO’dur” diye konuştu.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Haber: C. ÜSTÜNER