2009 yılı insanların ömürlerinde hep sıkıntıların yaşandığı,sıkıntıların atlatılamadığı bir yıl olarak hatılardaki yerini aldı...

Düzce geneli için düşünüldüğünde ise Düzce geçmiş yıllara göre yatırımların bir bölümünün bitirilmesi nedeniyle gelişen iller arasında yer aldı.Depremin ve il olmanın 10. yıl dönümünde Düzce önce yıllardır beklediği valiyet konağına kavuştu...Yıllarca okulda hizmet veren Düzcenin prestij binası uzun beklemeler sonrasında bitirildi.Yine ilimizin bir başka prestij binası olan Belediye Hizmet binasıda bu yıl içinde bitirildi... Yerel seçimlerinde bu yıl içinde yapılması ise hizmet alanlarında nöbet değişikliklerine neden oldu.Düzce belediyesi başta olmak üzere bir çok ilçemizin ve beldemizin başkanları değişti..

Belediyeye para kazandırabilmek için seçim öncesinde genişletilen sırınlarda bulunan köyler mahalle oldu,ancak belediyeden hala gerekli yatırımı alma imkanına kavuşamadılar.

2009 yılında Düzce belediye,hatta tüm belediyeler için en çok konuşulan konular arasında beklenmeyecek derecede tavan yapan borçlar oldu.

Yıllardır beklenen Düzce kalıcı konutlar bağlantı yolu ve D-100 karayolu üzerindeki yonca zorluklarla bitirildi,yolun tam olarak kalıcı konutlara ulaşması ise hala gerçekleştirilemedi... Düzce yollar konusunda bir türlü bekleneni 2009 yılında da bulamadı...Duble yollar konusunda sıkıntılar hala bitirilemedi..

Düzce milli eğitim alanında yapılan sınavlarda de 2009 yılında beklediğini alamadı..ÖSS de 70 li sıraların üzerine çıkamayan Düzce'de kazananların okullara girmedeki başarıları genel başarı olarak gösterildi..

Teşvik ile sanayi alanında atılıma kalktığı belirtilen Düzce'de 2009 da pekde beklenen olmadı...OSB'de fabrikalar tamamlanamazken,her yılın sonundaki teşvik uzatılsın masalı aralık ayının ikinci yarısında yeniden gündeme getirildi.OSB'nin otoban bağlantısı ise 2010 yılına kalan hayaller arasında sıyrılmayı başaramadı.Teşvik ile patlaması beklenen turizm atağı gerçekleşmedi,tarım alanında gerekli atılımlar yapılamadı,
Düzcenin önümüzdeki yıl en önemli beklentilerinden bir taneside kültür merkezi. Ayrıca toki konutları önümüzdeki yılın ilk ayında hak sahiplerine teslim edilmeyi bekliyor.
Katı atık depolama alanı sorununu çözemeyen düzcenin bu konuda kaybedecek vakti yok.
Şehir merkezinde yılladır duran ankaz yığını halindeki işmerkezinin akıbeti ne olacak surusunun cevabı bu yılda verilemedi.
Yeni yılda ya yakılmalı veya yapılıp hizmete sunulmalı.