Düzce İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın İl Genel Meclisi ve İl Özel İdare'nin son bir yılda yaptığı çalışmalar ve hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Hesap verilebilir ve şefaf bir yönetim anlayışı açısından önemli gördüğüm bu toplantıyı yapmak istedim diyen Aydın, Öncelikle ilimizin tüm sorunlarına büyük bir titizlikle yaklaştığımızı yerinde inceleyerek yerinde çözüm arayarak köylümüzle, muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla paylaşarak ilimize pek çok noktada fayda sağladığımızı belirtmek istiyorum." dedi ve konuşmalarına şöyle devam etti.

İGM'nin Eğitime Verdiği Büyük Destek!

"Eğitim konusu ilimizin en temel problemlerinden biri olarak gördüğümüzden İl Genel Meclisi'nin eğitim açısından yaptığı çalışmalara 2009 yılında İl Özel İdaresi bütçesinden eğitime 1,724,316 TL 2010 yılında ise artarak 2,400,000 TL pay ayırdık. Bu rakamların toplam bütçesine oranı yaklaşiık %20'dir. Bununla birlikte ilimizin 7 ilçesinde okulların küçük onarımlarında kullanılmak üzere 183,000 TL daha aktardık. İlçe ve beldelerimizde ilköğretim okulu ve anasınıfı yapılması için arsalar satın aldık. Ayrıca sizlerinde yakından takip ettiği başarılı okul yöneticilerini ve öğrencileri meclisimize davet ederek onlara ödüller verdik. Başarı için diğer kuruımları da özendirmeye çalıştık" dedi.

İGM'nin Sağlık, Spor ve Tarıma Katkıları!

Eğitimin ardından sağlık alanında yapılan çalışmaları özetleyen meclis başkanı Sinan Aydın, "Sağlık alanında 2009 yılında tıbbi cihaz ve ilaç alımı için 225,394 TL ödenek aktardık. Ayrıca geçen yıl baş gösteren grip vakalarında kullanılmak üzere 100,000 adetlik tek kulanımlık maske alımı gerçekleştirdik. 2009 yılında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na 44,500 TL yardımda bulunduk. Şehir stadına çim biçme traktörü aldık ve başarılı sporcuları ödüllendirdik. Turizm alanında da ilimizi tanıtmak maksadıyla yapılan başta festivaller olmak üzre her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sağladık. Tarım alanında çilek projesi mera ıslahı ve 20,000 TL değerinde sertifikalı çeltik tohumu yardımı yaptık." dedi.

Emniyete de Büyük Destek!

"Kalıcı Konutlar Polis Merkezi tadilatına 11 bin 500 lira, Çilimli ilçesi polis merkezi binasına 10 bin lira, Akçakoca mobese sistemi için 5 bin lira, İl Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme bilgisayar alımı, İl Jandarma Komutanlığı tadilatları için 15 bin lira destekte bulunduk. Sosyal alanlarda yaptıklarımızı da yakından takip ettiniz. İdaremize ait işyerini Türküye Muharip Gaziler Derneği'ne tahsis ettik. Kalıcı konutlar 14, bölgedeki iş merkezini huzur evi yapılmak üzere il Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne tahsisi gerçekleştirdik. Huzur evinin kapasitesini yaklaşık 2 katına çıkarılmıştır. Yeri gelmişken, hayır sever vatandaşımız Kamil Çilingir'e de buradan şükranlarımızı sunuyorum. Bildiğiniz gibi TBMM onu ödülü alması açısından kendisini layık görmüştük ve kendisi bu ödülü alan Düzceliler arasına girmiştir."

"Gençlere İstihdam Kapısı Açtık"

"Ayrıca İl Genel Meclisi olarak Düzcemizin en büyük problemlerinden biri olan işsizlik konusunu çözmek adına idaremize ait Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 58 adet işyerini özel bir firmaya kiralamak suretiyle ilimizde bulunan işsiz gençlerimize bir istihdam kapısı açarak bir nebze olsun katkıda bulunmayı sağladık."

Yapılacak İş Çok, İmkanlar Kıt!

"2009 yılında en büyük atılımlarımızdan birisi de makina parkına yaptığımız katkılardır. 10 adet kamyon, 1 adet eskavatör, 2 adet kanal kazıcı ve 3 adet asfalt yapam silindiri alımı gerçekleştirilmiştir. Bu araçlar toplam 2,350,434 TL 'ya mal olmuştur. Kıt kaynaklarımız olması sebebiyle bir ilk gerçekleştirilerek İller Bankasına bir kısım borçlanılmış ve Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulma Genel Müdürlüğü'nden alınana teşvik belgesiyle % 8 KDV'den muaf sayılmıştır. İl Genel Meclisimizin yapılacak işlerin çokluğu imkanların kıtlığı nedeniyle iller bankasından önce 5 milyon ardından 4 milyon olmak üzre 9 milyonluk bir borçlanmaya gitmiştir. Birinci borçlanma miktarı olan 5 milyon liranın 2 milyon 300 bin lirası merkeze, Akçakoca ve yığılcaya 600'er bin lira, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Kaynaşlı, Gümüşova ilçelerine 300 biner lira olarak dağtılmıştır. Bununla birlikte 2009 yılında İl Özel İdare bütçesinden köylere hizmet götürme birliklerine de 1,623,448 TL aktarılmıştır. Bu miktarda ilçelerimizin büyüklükleri ve köy sayılarına göre adil bir şekilde dağıtılmıştır" dedi.

Haber; H. KAYA