Sakal-ı Şerif'e ziyaret etmek için uzun kuyruklar oluştu. Öğle ezanı ile ikindi ezanı arasında vatandaşların ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'e büyük ilgi gösterildi. Öğle namazı sonrasında vatandaşların görmeleri için muhafaza edildiği cam fanus içinde sergilenen sakal-ı şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cami Derneği Başkanı Yaşar Özcan, her yıl Sakal-ı Şerif programını yaptıklarını ifade ederek Sakal-ı Şerif’in geçmişine binaen bilgi verdi. “Peygamberimiz Miya’da Hac yaptıktan sonra yüzünün sağ tarafını tıraş etmiş oradaki ashabına dağıtmış, sol tarafını da tıraş etmiş Ebül Talha’ya dağıtması için vermiştir. Elimizde bulunan Sakal-ı Şerif’in kesin olmamakla beraber Peygamber Efendimizin dağıtması için Ebül Talha’ya verdiği Sakal-ı Şerif olduğu düşünülüyor. Bir yerde bir şey daha okumuştum. Büyük komutan Halid Bin Velid savaşa giderken Peygamberimizin bu Sakal-ı Şerif’inden bir tane alıp tekkesinin içine koyarmış bu nedenle savaşta çok güçlü olurmuş. Hatta bazı savaşlarda da başarılı olmuş, Emevi ve Abbasi halifeleri Peygamberimizin hırkasını giyerek isyanları bastırmışlardır.”

38 yıldır Konuralp Beldesi Merkez Camii’nde İmam Hatip olarak görev yapan İrfan Cebeci, coşkuyla her yıl programı yaptıklarını, Sakal-ı Şerif’in ne zaman geldiğini tam olarak bilmediğini söyleyerek açıklama yaptı. Cebeci, “Konuralp’te Hatipoğulları var. Hatipoğulları sülalesine teslim edilmiş. Bağdat’tan buraya geldiği söyleniyor. Bu yıl katılım programımıza daha çok katılım oldu.” dedi.

Sakal-ı Şerif, öğle namazından sonra salavatlar eşliğinde ziyarete açıldı. Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif'ini öpebilmek ve dokunabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Sakal-ı Şerif'i yakından görme fırsatı bulan ziyaretçiler gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber:Y.SEVER