Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi ve Spor İzcilik Daire Başkanlığı tarafından 2009-2010 Eğitim Öğretim yılı Geneleksel ve Stilize dallarda ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın öğretim kurumları arasında düzenlenen Valilik Kupası Halk Oyunları il birinciliği yarışması ve ödül töreni yapıldı. programa Vali Yardımcısı Miktat Alan, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, İl Mİlli Eğitim Müdür'ü Yusuf Sezer ve Yardımcıları, Dernekler İl Müdürü Adnan Zengin ve çok sayıda davetli katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer halkoyunları bir yörenin kültürünü karekterini gösterir. Ben bu salonunun dolu olmasını beklerdim. İl genelinde 200'ün üstünde okulumuz bulunuyor. Bunların arasında 10 tane okulumuzun katılması doğru değil. Tüm okullarımızın bu konuya ağır vermesini isterdim. Bunu önümüzdeki yıl yapacağız. Her okul bir ekiple katılacak ve ortaya bir Kültür mozayiği çıkacak dedi.
Geleneksel dalda yarışan İlköğretim okulları küçükler kategorisinde birinciliği Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, İlköğretim okulları yıldızlar kategorisinde Boğaziçi İlköğretim okulu, Yaygın eğitim kurumları kategorisinde Düzce Halk Eğitim Merkezi birinci oldular.
Stilize dalda ise ilköğretim okulları küçükler kategorisinde İsmet Paşa ilköğretim okulu ve ortaöğretim okulları gençler kategorisinde ise Anadolu Öğretmen Lisesi birinci oldu. Birincilere Vali Yardımcısı Miktat Alan plaket ve katılım belgelerini verdi. Yarışmada ikinci olan halk oyunu gruplarına Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, üçüncülere ise Dernekler İl Müdürü Adnan Zengin plaket ve katılım belgelerini verdiler.
Halk oyunları gösterilerini sunan eğiticiler de unutulmadı Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, eğitimcilere katılım belgelerini verdi.
Yarışmada birinci olan okullar 13-14 Mart tarihlerinde Bilecik'te yapılacak olan grup yarışmaların da ilimizi temsil edecekler.