Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, partinin Düzce il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’la birlikte Akçakoca’da ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen Mertol, şu ifadeler bulundu:

“Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman’la birlikte Akçakoca Merkez ile Uğurlu ve Esmahınım köylerini ziyaret edip afetzedelerle bir araya geldik. Afet çok büyük. Vatandaşlarımızın büyük hasarı var. Ankara’dan gelen yardımlarla valiliğimiz bir miktar para dağıtımı yapmış. Ama vatandaşlar geleceğe karamsar bakıyorlar. Kendilerinin yalnız bırakıldıklarını söylüyorlar. Sayın milletvekilimiz de Cuma günü TBMM’de konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacak. Orada gördüğümüz kadarıyla devleti temsil eden kimse yok şu an. Yetkililere de bunu hatırlatmak isteriz. Önümüz bayram. Büyük ticaretler yapan vatandaşlar, borçlarıyla ilgili açıklama bekliyorlar.”
 
“Dursun Ay döneminde borç arttı, icraat gelmedi”
 
Dursun Ay döneminde borcun neredeyse iki katına çıktığının altını çizen Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de bir metal yorgunlukla başlayan ve daha sonra bazı belediye başkanlarının görevden alınmasıyla devam eden bir süreç yaşadık. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de görevden alındı. Sonrasında sayın Dursun Ay belediye başkanı olarak göreve başladı. O zamanlar kendisi sayın Keleş dönemindeki yanlışları kabullenmemişti. 1.5-2 yıla yakın kendisinin başkanlığı oldu. Onun döneminde 300 Bin TL’lik borcun 500 Bin TL’ye çıktığını gördük ama bir icraat de göremedik.”
 
“2018 yılı bütçesi şu anki meclis tarafından nasıl onaylandı?”

Harcamaların ve ihalelerin araştırılması için daha önce de teklifin sunulduğunu belirten Mertol, şöyle konuştu:

“2018 yılı bütçesi yeni seçilen meclis tarafından onaylandı. Birçok sıkıntının olduğu, yolsuzluk söylemlerinin olduğu bu bütçenin neden bu kadar hızlı bir şekilde onaylandığını sormuştuk. Meclisteki İYİ Partili arkadaşlar, harcamaların ve ihalelerin araştırılması için komisyon kurulması teklifi sunulmuştu. Fakat reddedilmişti. Pazartesi günü yine İYİ Partili arkadaşların sunduğu komisyon teklifi bu kez kabul edildi. Her partiden arkadaşlar olacak bu komisyonda. Bu bizim için çok önemli bir durum. Bu komisyonun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
 
 
“Burası babasının kimsenin çiftliği değil!”

Belediye başkanlarının yanlış işler yapmamak için azami çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Birkan Mertol, şunları söyledi:

“Buralar kimsenin babasının çiftliği değildir. Kimse belediyenin bütçesinin har vurup harman savurmamalıdır. Burada herkesin hakkı var. Yanlış işler yapmamak için çaba sarf edilmeli. Biz de takipçisi olacağız. Biz de Saadet Partisi olarak kazandığımız belediyelerden başkanlarımızın açıklamaları da oldu.”
 
Kurban Bayramının Düzce, tüm Türkiye ve İslam alemine hayırlı olması dileklerini ileten Mertol, ibadetlerin kabul olmasını temenni etti.  Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatlanması olarak bayramın 3.günü il binasında bayramlaşma töreninin gerçekleşeceğini söylen Birkan Mertol, sözlerini basın mensuplarının bayramlarını tebrik ederek noktaladı.

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: T.AKARSU