Düzce'nin tarihini tüm hatlarıyla ortaya çıkarmak adına önemli bir organizasyon olan Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu daha ilk günden panelistleri ve ele alınan konuları ile ilgi uyandırdı.

 

 

Prof. Dr. Halil İnalcık'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı programda İnalcık'ın sunumu Prof. Dr. Özer Ergenç okudu. Prof. Dr Enver Konukçu, Prof. Dr. Güngör Uras ve Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce'nin geçmişine dönük geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.



Kalıcı bir eser bırakmanın hazzını yaşıyorum


Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu'nun ilk panelinin oturum başkanlığını yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sempozyumun Düzce'ye kazandıracağı katkıları dile getirerek kalıcı bir eser bırakmanın hazzını hissetmenin onurunu yaşadığını belirtti ve "Bunu birlikte başaracağız" dedi:

 

Birinci günün bu ilk panelinde rahatsızlığı nedeniyle panele katılamayan Prof. Dr. Halil inalcık'ın "Konuralp Gazi'nin Düzce Yöresini fethetmesinin tarihi şartları " başlıklı sunumunu Prof. Dr. Özer Ergenç izleyicilerle paylaştı:


Prof. Dr. Enver Konukçu'da bir Düzceli olarak "Düzce için ne yaptın?" sorusuna yarın muhatap olmamak için Düzce'nin tarihini yazmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Konuralp ve Çevresi" konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

 

Düzce'nin farklılığını ve kültürünü korumak çok önemli



Prof. Dr. Günğör Uras'ta "1940'ların Düzcesi" hakkında yaşadığı ve duyduğu bilgiler ışığında yaptığı konuşmada "Düzce'nin farklılığını ve kültürünü korumak çok önemlidir." dedi.


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu "Yerelden Evrensele Değer Üreten Üniversite" konulu sunumunda Düzce Üniversitesi 'nin farkını ve gelinen nokta hakkında görüşlerini sıraladı:


Sempozyumun ilk günü halkın ilgisi takdir toplarken salonun dolu oluşu panelistlerinde sunumuna yansıdı. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi'nin işbirliği ile yapılan "Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu" yarın yine Pelemir Otel'de çeşitli konuların iki ayrı salonda sunumu ile devam edecek.

Haber; E.TAYHAN