Türbanın ilk ve orta öğretimde de serbest bırakılması gerektiği ile ilgili görüşleri ile sansasyon yaratan Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, türban yasağını kaldıran düzenlemenin  uygulamaya konulmamasını eleştirdi.

Birol Şahin, Kuzey Irak’ta düzenlenen operasyon ile ilgili olarak Amerikan Dışişleri Bakanı’nın harekatın kısa sürmesi ile ilgili açıklamasını, harekatın ne kadar gerekirse o kadar süreceğini, bunun Amerika’yı ilgilendirmediğini söyleyerek eleştirdi. Şahin Amerika’nın ortadoğu’da İsrail’in karşısında güçlü bir devlet bulunmasını istemediğini, bu nedenle Türkiye ve İran’ın karşı karşıya gelmesini amaç edindiğini ifade etti.

Türban konusunda ise, son düzenlemeyi uygulamaya koymayan rektörlerin arasında Düzce Üniversitesi’nin de bulunmasından dolayı üzüntü içinde olduğunu belirten Şahin, yasağı uygulayan rektörlerin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda ayrımcılık yaparak suç işlediklerini ifade etti.

CHP’yi üniversiteleri arka bahçesi olarak görmekle suçlayan Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Şahin, bu partinin ilk seçimlerde barajın altına düşeceğini iddia etti. Birol Şahin MHP’nin de son günlerde tavır değişikliği içine girdiğini belirterek, yön değiştirmenin yanlış, yapılan işin doğru olduğunu ifade etti.