Düzce'de başladı Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Topuk Yaylası'nda düzenlenen "Uluslararası Dağ Bisikleti Festivali" bugün yapılan yarışların ardından sona erdi. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kaynaşlı Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen festivale yurt içi ve yurt dışından toplam 76 sporcu katıldı. Yarışlar sırasında bazı sporcuların küçük çaplı kazalar yaptıkları görüldü. Festival maraton kategorisi altında yapılan ikinci gün yarışlarında, U23 Erkekler Kategorisi, Elit Erkekler, Elit Bayanlar, Master Erkekler +30 ve Master Erkekler +40 dallarında dereceye giren sporcular için yapılan ödül töreniyle son buldu.

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca yarışların güzel geçtiğini ifade ederek değerlendirme yaptı. “İlk dağ bisikleti olması hasebiyle beklediğimiz gibi güzel bir yarış oldu. Hakem heyetinden de geçerli bir not aldık. Burada ilerleyen zamanlarda daha üst kategorilerde dağ bisikleti yarışları düzenlenecek. Burası Türkiye’nin iki metropolü olan İstanbul ve Ankara’nın orta noktasında.30 milyon insanın 2 saatlik otomobil yolculuğuyla ulaşabileceği her türlü doğa sporunu yapabileceği bir merkez." açıklamasında bulundu.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, bölgeyi tüm ilgili kurum ve kuruluşların katkısıyla doğa sporları merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bayraktar, “Bu doğrultuda tüm kurum amirlerimizle belirlediğimiz hedefe ilerliyoruz. İlçemiz coğrafi özellikleri bakımından vatandaşlarımızın iki metropol arasında nefes alabilecekleri tek yerdir. Tabiri caizse burası cennetten bir köşedir. Bunu hem bölgemize hem Türkiye’ye kazandırmak için ilgili birimlerin çalışmaları sonucunda sporcuların çalışmalarına sunduk.” Dedi.
Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş’ta organizasyon hakkında düşüncelerini ifade etti. Ulaş, daha iyi organizasyonlar yapılacağını söyledi.

Haber:Y.SEVER