Düzce’de bisiklet kullanan sayısı çok olması ve araç trafiğinde sıkıntılar yaşayan bisiklet sürücüleri için, Kasım ayında bisiklet yolu hizmete girdi. Geçen zaman içerisinde bisiklet yolunu bisikletlilerden çok yayalar ve araç trafiği meşgul ediyor. İstanbul Caddesi üzerinde yapılan bisiklet yolu üzerinde son durumu görüntüledik. Bisiklet yolunu kullanan otomobil sürücüleri “acelem var”, “aman beni çekmeyin” veya “ bisiklet yolunda bisiklet olmadığı için yürüyordum” şeklinde ifadeler kullandı.  

“Biraz daha kurallara uyulmuş olsa sıkıntı çıkmayacak”
Öncü Haber mikrofonuna konuşanlarına konuşan Özkan Akyüz şunları söyledi: “Bu yol bisikletler için yapıldı. Bisiklet yolu ama bazıları bu kurallara uymuyorlar. Bu yolun bisiklet trafiği için yapıldığını biliyorum hatta yolda şeritlerde mevcut. Ama yayalar ve araçlar da bu yolu kullanıyorlar. Biraz daha kurallara uyulmuş olsa sıkıntı çıkmayacak.


“Bu kural tanımazlığın bir cezası yok mu?”

Herkes trafik kurallarına uyması gerekir diyerek Öncü Haber mikrofonuna konuşan Metin Doğanay şunları belirtti: “Bu yolun trafik kurallarında bisiklet yolu olarak dizayn edilmiş olması, her yönü ile uyarılar ile bisiklet yolu olduğu belli edilmiş olmasına rağmen araçlar halen daha bisiklet yolundan seyir ediyor. Bu kural tanımazlığın bir cezası yok mu?”
Düzce’nin bisiklet trafiği başka illere göre çok fazla diyerek Öncü Haber mikrofonuna konuşan İmdat Yılmaz şunları kaydetti:  “Bu yol bisiklet trafiği için düzenlendi, yaya veya araç trafiği için yapılmadı.”


“Bu yolda herkes gibi bizde yürüyoruz”

Öncü Haber mikrofonlarımıza konuşan Şenol İnan şunları ifade etti: “Bu mavi şeritli yol bisiklet yoluna benziyor. Bu yolda herkes gibi bizde yürüyoruz. Sebep bu herhalde haber yapıyorsunuz galiba.”
Kendisinin de bisiklet sürücüsü olduğunu belirten Mehmet Civelek şunları söyledi: “Bu yolun bisiklet yolu olduğunu biliyorum. Bende şu an da bisikletim olmadığı için buradan yürüyorum. Her zaman değil tabii ki geçici olarak yürüyordum.”


“Yayalar da kullanıyor, araçlar da, bisikletler de”

Osman Çınar şöyle konuştu: “Bu yolun bisiklet yolu olduğunu biliyorum. Ancak bilmeyenler var. Bu bisiklet yolunu yayalar da kullanıyor, araçlar da, bisikletler de kullanıyor. Bu yol her yönüyle bisiklet yoludur. Bu yolun bu şekilde yapılması gerçekten güzel oldu.”
Bu yolun bisiklet yolu olduğunu ifade eden İlyas Gümüş ise şöyle konuştu: “Bu yol bisiklet yoludur. Ama insanlar bisikletlerden daha fazla kullanıyor. Sebebi insan kalabalığı ve kaldırımların dar olmasına bağlıyorum.”


“İnsanlar henüz bu yola alışmadı”

Öncü Haber mikrofonlarımıza konuşun Yusuf Yiğit ise şunları ifade etti: ”Bu mavi şeritli yol bisiklet yolu olduğunu bildiğim için bu yol güzergahını kullanıyorum. İnsanlar henüz bu yola alışmadı. İnsanların birden bisiklet yoluna atlıyor ve trafikteki araçlarda her zaman bu yola çıkıyor, biz kendi yolumuzda zor anlar yaşıyoruz.”
“Bu yolun bisiklet yolu olduğunu herkes gibi ben de biliyorum.” diyerek Öncü Haber mikrofonlarımıza konuşan Hasan Yazıcı ise şunları söyledi: “Bu mavi yolun bisiklet yolu olduğunu biliyorum. Kaldırımların yoğun insan kalabalığı olduğunda bisiklet yolunda bisiklet olmadığında buradan da yürüye biliyorum. Bende bisiklet kullanıyorum giderken yaya önüme çıktığında kızıyorum.”