Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde ‘Yayalaştırma Projesi’ kapsamında araç trafiğine kapatılarak, tramvay hattı döşenen İstanbul Caddesi, bir önceki Belediye Başkanı Dursun Ay döneminde ‘Esnaf ve vatandaş açılsın istiyor’ denilerek tekrar ulaşıma açılmıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Düzce’nin yeni Belediye Başkanı olan Dr. Faruk Özlü ise uzmanlar ve kurmayları ile yaptığı istişareler sonucunda İstanbul Caddesi için sil baştan bir proje hazırlattı.


Cadde üzerinde uygulanacak üç şeritli yeni projenin uygulanması için ilk olarak geçtiğimiz günlerde tramvay rayları söküldü. Caddenin akış yönünün soluna yapılması planlanan bisiklet yolu için ise çalışmalar başladı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilk etapta yolda sıcak asfalt çalışması yapılacağını bildirildi. Yolun asfaltla buluşması sonrası bisiklet yolu boyama işlemlerine geçileceği aktarıldı. Çalışmalar nedeniyle yol zaman zaman araç trafiğine kapatılıyor. Hava şartlarının iyi gitmesi halinde çalışmaların bir hafta içerisinde biteceği bildirildi.


Sürekli proje değişikliğine gidilmesi ve bir açılıp bir kapanması nedeniyle vatandaşların ‘Yap-boz tahtasına döndü’ eleştirilerini yönelttiği İstanbul Caddesi’ne kalıcı bir çözüm getirmesi amaçlanan proje ile caddenin sağında kısa süreli araç parkı için tek şerit, orta şeritten trafik akışı sağlanması ve en sol kısımdan da bisikletliler için ayrılmış bir yol tahsis edilecek. Bisiklet yolu ile şehrin dört bir yanını saracak, sağlıklı yaşam için vatandaşlar teşvik edilecek. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için de ayrıca projeler hayata geçirilecek.
HABER:C.ÜSTÜNER