Küresel ısınmaya dikkat çekmek için TEMA Vakfı’nın desteği ile  bisikletleri ile Hollanda’dan Avusturalya’nın Sidney kentine giden eylemci çift Düzce’ye  ulaştı.

Akşam saatlerinde Düzce’ye ulaşan Bisiklet sporcusu Gizem Altın ve Amerikalı eşi Bryan Nance, sabahleyin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde kendileri için verilen kahvaltıya katıldı.

Eylemleri konusunda Öncü Mikrofonlarına konuşan Gizem Altın, kendilerinin Dünyayı gezmek istediklerini, bisikletin de hayatlarının ayrılmaz bir parçası olması nedeniyle bu geziyi  bisiklet ile yapmayı istediklerini söyledi.

 Bisikletin hem sağlıklı bir yaşam için, hem çevre, hem de küresel ısınmaya neden olan sera gazlarının azaltılması açısından önemli bir araç olduğunu dile getiren Altın, Tema Vakfı’nın işbirliği ile başladıkları gezide toplam 3 bin 500 kilometre yol yaptıklarını, Hollanda’dan Avusturalya’nın Sidney kentine gideceklerini ifade etti.

Motorlu bir taşıt veya fosil yakıt kullanmadan yolculuk etmenin kendilerine büyük bir özgürlük sağladığını söyleyen Bisiklet Sporcusu Gizem Altın, Düzce gibi coğrafyası uygun yerlerde yollarda bisiklet altyapısının düzenlenmesinin çevre açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla dünyanın büyük bölümünü bisikletle aşacak olan çifte, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin tarafından birer rozet armağan edildi.