Toplumun görüşlerini yansıtan anketlerine her hafta yenisini ekleyen Öncü TV, Düzce’nin sorunlarını ve sorumlularına halkın gözüyle bakıyor. Kentsel gelişim ve çevre kirliliği başta olmak üzere eğitim ve trafik sorunlarının öncelikle çözülmesi istenen problemler olarak oylara döküldüğü anketin ardından bu kez sorumluları bulmak için yola çıkıldı. Yıllardır çözüm bekleyen sorunlara zamanla yenilerinin eklendiği Düzce'de seçilmişten atanmışa, sivil toplum kuruluşarından vatandaşa kadar bir çok pencere açarak vatandaşların düşüncelerini sorguladığı anketten yine dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

 

“DÜZCE'DE SORUNLAR VAR, PEKİ SORUMLUSU KİM?” başlığı ile bir hafta ÖNCÜ TV internet sitesinde okuyucuların görüşlerini paylaştığı ankette iktidarın temsilcileri milletvekilleri, Düzce Belediyesi, Düzcelinin kendisi, tayinle gelen atanmışlar, muhalefet, STK’lar ve odalar, dernekler ve hepsi şıkları sıralandı.

 

Ankete katılanlar, Düzce’nin kentsel gelişim ve çevre kirliliği, eğitim, trafik, asayiş, imar, işsizlik ve sağlık gibi problemlerinden Milletvekilleri başta olmak üzere herkesi sorumlu tuttu. Ankete katılanlar yüzde 34,3 milletvekillerini sorumlulukta ilk sıraya taşırken, bunu yüzde 29 ile hepsi şıkkı takip etti. Ankette Düzce Belediyesi yüzde 17,6 ile üçüncü sırada yer alırken, okuyucuların yüzde 13’ü de sorunlardan Düzcelinin kendisinin sorumlu olduğu görüşünü paylaştı. Ankette tayinle gelen atanmışlar ve muhalefet yüzde 2,7 oy alırken, STK’lar, oda ve dernekler yüzde 1’in altında oy aldı.

 

 

Düzce'nin büyük belası

 

Öte yandan kentleşme, trafik, eğitim ve sağlık gibi bir çok alanda sorunlarla boğuşan Düzce'nin başına bela olan uyuşturucu illeti de kökten halledilmesi gerektiren konuların başında geliyor. Artık ilkokul çağlarına kadar inen uyuşturucuda tehlike çanlarının çaldığı Düzce'de Valilik tarafından başlatılan topyekün mücadele çalışmalarına karşın bunun sorunu çözmeye yetmediği yaşanan olaylarla gözler önüne seriliyor. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlara ve yine emniyetin anne-babalar ile öğrencilere yönelik bilinçlendirme amacıyla düzenlediği seminerlere rağmen hala istenmeyen vakalar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Koçyazı Mahallesi Adalı Sokak'ta çocuk yaştaki gençlerin uyuşturucu kullanmak için metruk binaya girmeye hazırlandığı görüntüler, sorunun boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Uyuşturucu yuvası haline gelmesine rağmen atıl binaların yıllardır yıkılmaması bu soruna tuz-biber ekerken vatandaşlardan yöneticilere kadar herkesi ilgilendiren bu büyük tehlikeye karşı daha hızlı ve kalıcı adımlar atılması gerekiyor.

 Haber; S.KAŞKIR