Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık ile Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük arasındaki söz düellosu iyice kızıştı. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık, Metin Büyük ile ilgili şok edici açıklamalarda bulundu.

İşsizlik tartışması ile başlayan söz düellosu iyiden iyiye kızıştı. Bir basın toplantısı ile şok açıklamalar düzenleyen Bıyık, söze Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in sözü ile başladı. Bıyık, “Genel Başkanımız Abdüllatif Şener’in aylar önce söylediği gibi “Türkiye de sivil toplum örgütü kalmamıştır, çoğu sivil toplum örgütü de iktidar yandaşı duruş sergileyerek görevlerini yapmamaktadırlar” demiştir. Bunu en güzel örneğini de Düzce de yaşamaktayız.” şeklinde konuştu.

"BU KONUŞMALAR ANCAK İŞSİZİN DERDİNİ DİNLEMEYEN BİR BAŞKANA YAKIŞIR"

Ardından sözü günlerdir beklenen açıklamaya getiren Bıyık, açtı ağzını yumdu gözünü. Bıyık, “TSO Başkanının “Düzce de işsizlik problemini kabul etmiyorum.” “Sanayi doyum noktasına ulaşmıştır” açıklaması; TSO’nun lüks arabasıyla gezen, odanın her türlü kullanıma açık kredi kartı cebinde olan, harcırah cennetinde yaşayan, halkın, yoksulun, işsizin derdini dinlemeyen bir başkana yakışırdı.

"YAPTIĞIM AÇIKLAMALAR BELGELİDİR"

Bu yaptığı açıklama 25.01.2011 tarihli ve belgelidir. Sayın Büyük siz sanayi kuruluşlarında çalışacak işçimi arıyorsunuz, yoksa patronlara köle mi arıyorsunuz. Tabiî ki işçi seçici davranacak. Sizin kafanızda ki ne ”Ne iş olsa yaparım anlayışı”mı ?” dedi. Bu olay yaratacak açıklamaların ardından sözü işsizlik rakamlarına getiren Bıyık, Düzce'deki işsizlik rakamlarını açıkladı ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük'e yüklenmeye devam etti.

"SİZİ İŞ BULAMAYANLARIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ"

Bıyık, “İlimizde İŞKUR’dan alınan verilere göre 2009 yılı içinde 8964 kişi iş başvurusunda bulunmuş, bunlardan yalnızca 1738 kişi işe yerleştirilmiştir. Yıl sonu itibariyle Düzce de kayıtlı İşsiz sayısı 11.320 olmuştur. Bu rakam sadece İŞKUR’a kayıtlı olanların rakamıdır. İşkur’a kayıtsız olanları da eklediğimizde işsiz sayısının bunun çok daha üstünde olduğu aşikardır. Sayın Büyük, benim tepkimden sonra dönüş yaparak “Düzce de ara ve vasıflı eleman yok” demiştir. Oysa, Bölgemizde Eğitim durumuna göre İşsizlik rakamları şöyledir. Lise ve dengi meslek okulu mezunlarında işsizlik oranı % 13.7'dir. Yüksek Öğretimde ise % 8.7'dir. Sayın Büyük 2011 yılındayız. Ara eleman ve vasıflı eleman Sanayi çarşısında değil Meslek okullarında ve yüksek okullarda yetişiyor. Sayın Büyük, sizi Düzce’de ekmek parası için kapı kapı gezerek iş arayan ve iş bulamayanların vicdanına havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"SİZ ÜYELERİNİZİ TANIMIYORSUNUZ. İŞİNİZİ DOĞRU YAPMIYORSUNUZ"

TSO Başkanı Metin Büyük'ün Erdoğan Bıyık'ı tanımıyorum şeklindeki açıklamalarına da sert bir dille cevap veren Bıyık, kendisinin TSO üyesi olduğunu ifade etti. Erdoğan Bıyık, “Sayın Büyük beni tanımadığını ifade etmiş. 6 yıldan beri Düzce’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan ASKF başkanını tanımıyorsunuz. Bir buçuk yıldan beri Düzce de tüm kadroları oluşmuş, binlerce üye sayısına ulaşmış Düzce halkının takdirini kazanan Türkiye Partisinin İl başkanını da tanımıyorsunuz. Uzun yıllardır iki şirketiyle TSO üyesi olan Erdoğan BIYIK’ı da tanımıyorsunuz, biz sizi istifaya davet ederek doğru bir iş yapmışız. Çünkü siz üyelerinizi tanımıyorsunuz.İşinizi doğru yapmıyorsunuz. Bende bir sivil toplum örgütü başkanıyım hiçbir zaman ASKF başkanlığımla Parti İl başkanlığımı birbirine karıştırmadım. ASKF Başkanı olarak davet edildiğim hiçbir kürsüde siyaset yapmadım. Siz TSO başkanlığı koltuğunda oturarak maşallah her yere yetiyorsunuz. Biz tarım ve turizmi destekliyoruz diye açıklama yapıyorsunuz. Siz ticaret ve sanayi ye bakın o işleri ilgililerine bırakın.” şeklinde konuştu.

"YALAN BEYANLA İTHALAT YAPMAYA ÇALIŞMIŞTIR"

TSO başkanı örnek ve önder bir insan mıdır? Sorusuyla sözlerine devam eden İl Başkanı Erdoğan Bıyık, Metin Büyük ile ilgili birçok belgenin kendisine ulaştığını vurguladı ve şok edici açıklamalar yaptı. Bıyık, “TSO başkanı bilgi ve becerisiyle makamının hakkını verebiliyor mudur? Bizim TSO başkanımız dürüst müdür? Bunları da belgelerle şu şekilde açıklamak istiyorum. Bu tartışmadan sonra başkanla alakalı bir dünya belge ve bilgi tarafıma ulaşmıştır. Mesela bir tanesi Sanık Metin Büyük'ün 1993 yılında eski makine ve motorları yeniymiş gibi beyanname doldurmak suretiyle özel izne tabi bulunan bu tür eşyanın ithaline tevessül ettiği bilirkişi raporuyla anlaşılmış ve 1 yıl hapis ile 1 buçuk milyar lira ağır para cezasına mahkum olmuştur. Yani yalan beyan ile ithalat yapmaya çalışmıştır. Bununla da bitmiyor. Sayın Büyük 2005 yılında TSO başkanlığına aday olduğunda bu suçla TSO başkanı olamayacağından adli sicilini arşivli alması gerekirken arşivli almamıştır. TSO genel sekreterini kandırmış ve ilk döneminde kanuni olmayan TSO başkanlığı yapmıştır. Aynı Metin Büyük 2008 yılında çıkan bir kanunla bu suçla beraber TSO başkanı olabileceğinden bu defa arşivli adli sicil almıştır. Bu belgelerle Metin Büyük inandırıcılığını kaybetmiştir. Böyle bir başkanın Düzce’nin ne ticaretine nede sanayisine hiçbir faydası olmayacaktır. İşsizlik için söyledikleri olmasa bile, bu ortaya çıkan belgelerle Metin Büyük artık onurlu bir davranış sergileyip istifa etmelidir.” dedi.

Haber; R. BAL