Düzce TSO Başkanı olarak göreve başladığı günden bu yana meclis tarafından bütçesi onaylanmaması tartışma konusu olan Başkan Fahri Çakır'a bir tepki de meclis üyesi Erdoğan Bıyık'tan geldi.

TSO Meclis Üyesi Erdoğan Bıyık, bütçesi 9. kez reddedilen TSO Başkanı Fahri Çakır'ı kendini hala kendini milletvekili sanmakla suçlayarak "Ben bilirim ben yaparım mantığıyla iş ve icraat olmaz.Benim her yaptığım doğrudur mantığıyla da Ticaret ve Sanayi odası yürütülmez. TSO Başkanı Fahri Çakır aynen öyle davranıyor.Her toplantıda ben yaptım oldu edasıyla aynı mezeyi önümüze seriyor.Her seferinde de reddediliyor. Ayıp ediyor yazık ediyor" dedi.



"HOYRATÇA HARCAMA VAR"



Başkan Çakır'ın aidatların da artırılmasına yönelik teklifinin de reddedildiğini kaydeden Meclis Üyesi Erdoğan Bıyık, yeni bir yıla girilirken 2015'in de bütçesinin reddedileceğini söyledi.



Bıyık:"Biz ticaret odası meclis üyelerinin aidatlarının hoyratça harcanmasına karşıyız.Kaç aydır bunu ihtar etmemize rağmen başkanımız Çakır hoyratça harcamaya devam ediyor" dedi.Çevre illere bakıldığında Düzce TSO'nun aidatlarının yüksek olduğunu dile getiren Bıyık, başkan Çakır'ın odanın 2 milyon lira parasının olduğunu belirtmesine rağmen Düzce'ye hiçbirşey kazandırmadığını söyledi. Bıyık:"Aylardır ticaret odası ve başkanının Düzce'ye kazandırdığı hiçbirşey yok.Sadece temsil anlamında toplantılara gitmekten başka.Yazık oluyor. Zamanlar boşa harcanıyor"dedi



"BASINA AÇILMALI ..."


TSO Meclis toplantılarının basına açılması gerektiğini dile getiren Bıyık:"Bu Düzce için büyük eksiklik. Basının meclis toplantılarını takip etmesi için fırsat tanınmalı.Bunun için önümüzdeki toplantılara basının alınması için önerge vermeyi düşünüyorum.Eğer basın bu meclis toplantılarını başından sonuna kadar takip etseydi işler bu hale gelmezdi.Belki Fahri Çakır kendine çeki düzen verirdi. 2015'de basının mecliste olması için çaba sarfedeceğim. Kapalı kapılar ardında konuşmanın kimseye faydası yok.Sanayiciye de Düzce'ye de hiç bir faydası yok" dedi.

 

Haber;E.TAYHAN