Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı Bolu Dağı’nda yapılan Highway Outlet ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kayıkçı, tesisin Düzce’deki esnafı etkilemeyeceğini ve yol boyundaki esnafın bunu düşünmesi gerektiğini ifade ederek “”Eğer otobüsler ile insan taşırlarsa biz bunun önünü keseriz. Bu yasaya aykırı. Rekabet Kuruluna da aykırı ücretsiz taşımacılık yapmak.” şeklinde konuştu.

“Bu tesis Bolu’ya zarar verir. Bolu’ya yakın. Düzce’de parkshop gibi yerler var. Düzce’ye pek zararı olacağını düşünmüyorum. bunun yol kenarında olan işletmeler düşünsün. Otobanda birbirlerini vuracaklar. Tesisin Düzce’yi etkileyeceğini düşünmüyorum. otobüslerle insan taşırlarsa biz bunun önünü keseriz. Bu yasaya aykırı. Rekabet kuruluna da aykırı. Ücretsiz taşımacılık yapılamaz. Biz bir birimizi kollamayı amaçlarken oraya ağırlık vermek olmaz.”

Vatandaşın Düzce’nin pahalı oluşundan şikayet etmesini de değerlendiren Kayıkçı, “Düzce pahalı değil. Ara sokaklara gidildiğinde Düzce’nin pahalı olmadığını görüyorsunuz.” Şeklinde konuştu.
Milletvekillerine ve yetkililere de seslenen Kayıkçı, Düzce’nin 5084 sayılı teşvik yasasının nimetlerinden yararlanamadığını ifade etti.

“milletvekilleri oturup bir düşünsünler. Bugün Düzce 5084 sayılı yasadan yararlanıyor. Fakat bu yasanın Düzce’ye bir katkısı yok. TSO bir milyar dolar rakam açıklıyor fakat bakıldığında resmi rakamlar 65 milyon dolar diyor. Bu ihracat rakamları Düzce’nin gerçek rakamları değil. Bunun bir açıklamasını yapsınlar. Milletvekilleri gelsin rakamları alsın ve bu teşvik yasasının nimetlerinden biz de faydalanalım.”

Haber; R. BAL