Bugüne kadar yaptığımız sokak röportajlarında biz sorduk vatandaş yanıtladı. Bu kez bir değişiklik yaparak vatandaşa mikrofon uzattık ve yetkililere sıkıntıları ile ilgili soru sormasını istedik. Kimi başbakana kimi belediye başkanına sordu.

Bazıları fırsattan istifade bozuk olan yolunun ne zaman yapılacağını, bazıları da hala mahallesine gelmeyen doğalgazı sordu. Türkiye'nin içinden geçtiği çözüm süreci ve akil insanlar da vatandaşın kafasını kurcalayan sorulardı. Türkiye'nin önemli sorunlarından biri “işsizlik” de vatandaşın cevap istediği konulardan biri.

Ne olacak bu işsizlik?

İşte sokaktaki vatandaşların merak ettiği konular:

“ İş arıyorum, işsizlik sorunlarını çözmelerini isterdim. Ne olacak bu işsizlik diye sorardım.”

“ Hayat pahalı, kimse de para yok. Bütün paraları bankalar alıyor. Bu durumu sorardım”

“Düzce'yi güzelleştirmesini isterdim. Düzce'de bir faaliyet yok. Bunu sorardım.”

 



Neyin açılımını yapıyorlar?

“ Açılım meselesini bir türlü anlaşmış değilim. Açılım açılım diyorlar ama bizim kürtlerle ne alıp veremediğimiz var. açılım yapıyorlar ama neyin açılımını yapıyorlar. Basından takip ediyoruz ama bir türlü kafamıza oturtamadık. Neyin açılımını yapıyorlar”

“Her şey güzel gidiyor. Sorulacak bir şey yok. İnsanlar şuanda rahat. Bazı sıkıntılar vardır ama biranda düzelmesi mümkün değil. Onlar gereğini düşünüyorlar.”

Fabrikalardaki işçi çıkarmalarını sorardım

Son güncel olaylar ve akil insanları sorardım. Şuan işsizliğin artığı bir dönemdeyiz. Fabrikalardaki işçi çıkarmalarını sorardım.”

“Türkiye'nin sorunu aslında işsizlik. Sıkıntılı olan insanlar bunları gidermediği sürece bu böyle devam eder. Düzce bu konularda aç. Büyük şirketler buraya yönelebilir. Düzce'nin milletvekilleri, yetkilileri bu konuya yönelebilir. Bir tek fındığa bel bağlamamak lazım. Bunlara dikkat çekerdim.”

Türkiye'yi ne zaman düzelteceksiniz?

“Türkiye'yi ne zaman düzelteceksiniz diye sorardım.”

“ Belediye başkanına sorardım. Çarşıya bir katlı pazaryeri yapsın. Manavlardan boğulmaktan kurtuluruz. Bunu sorardım heralde”

“ Beyciler Mahallesinde oturuyorum. Maalesef mahallemize doğalgaz gelmedi.Yollarımız düzenli değil. Ne zaman yapılır diye sorardım.”

“Belediye şöförlerinden şikayetçiyim. Geçen gün gözümün önünde kaza oldu. Biraz daha dikkatli gidelerse daha iyi olur. Bunu iletirdim”

“ Belediye başkanına sorardım. Düzce'nin çok daha temiz olmasını isterdim. Biraz daha halkımızı bilinçlendirmesi lazım. Bunu söylerdim.”

Haber: S. KAŞKIR