Turizm Haftası’ndan bu yana , biraz da yaz aylarının gelmesiyle Düzce’nin turizm potansiyelinin ekonomik kazanca dönüştürülmesi konusunun sık sık gündeme gelmesine rağmen, Düzce’nin 2008 yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan herhangi bir talebi olmadığı ortaya çıktı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Kemal Demirel’in Düzce ve Turizm ile ilgili olarak hazırladığı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın cevaplaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesine cevap geldi.

 

Önergede verilen cevapların birinde aynen şu ifadeler yer aldı. “2008 Yılı programı çerçevesinde Düzce ilinde yapılması planlanan yatırım projesi yer almamaktadır. Ancak Tefrik edilen proje ödeneklerinden tasarruf sağlandığı takdirde Düzce ilinden gelen talepler değerlendirilecektir”

 

Demirel’in önergesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2006-2007 yılında Düzce ye yönelik ne tür yatırımlar yaptığı, bunlar için ayrılan ödenek miktarı  ve ödeneklerin ne kadarının kullanıldığı sorulmuş, ayrıca 2008 yılında yapılması planlanan yatırımlar konusunda bilgi istenmişti.

 

Günay’ın cevabı ile ilgili olarak bir basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce’ye 2006 ve 2007 yılında sadece il Halk Kütüphanesi inşaatının tamamlanması için düzgün bir ödenek geldiğini, diğer kalemlerin komik rakamlar olduğunu söyledi. Tozan tablonun Düzce’nin iyi yönetilmediğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

 

Tozan, Milli Eğitim Bakanı’nın turizm ve tarım eğitimi ile ilgili olarak cevaplaması için verdikleri önergenin cevabını beklediklerini ifade ederken, ormanlık alanların binde beşine turizm tesisi yapılması ile ilgili  kanunun orman sabotajlarının artmasına neden olmasından endişe ettiğini de dile getirdi.