Yarın Düzce’de Miting yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine karşı oyun oynandığını savunan yaklaşık 50 sivil toplum platformu “oynanan oyunun farkındayız” sloganıyla bir basın açıklaması yaptı. Sivil toplum platformu adına açıklama yapan Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç, milletin iradesine karşı bir oyun oynandığını savunurken, partinin değil yüzde 52’nin peşinde olduklarını söyledi.

 

BİZ NAMUSUMUZUN PEŞİNDEN KOŞARIZ


Kılıç, “Bu süre bir partiye ya da lidere göre algılansa da açıkça görüyoruz: bu süreç milletin idaresine yapılan süreçtir. Milletin oy verdiği iradeye yapılıyor. Biz sizin iradesini askerle darbeyle yıkarız. Bir ağacı bahane yapar kıyarız. Biz sizin iradenizi sizin geleceğiniz kasetle montajla yıkarız denilmektedir. Biz bir partinin peşinden koşan durumunda değiliz. Yüzde 52 oy almış partiye oy atmış insanlarımız. Biz namusumuzun peşinden koşarız.” dedi.

 


O DEVİRLER GERİDE KALDI

 


Kılıç, Ak Parti yerine başka bir parti iktidar olsaydı aynı tepkiyi göstereceklerinin altını çizdi.


Kılıç, “ Biz oynanan oyunun farkındayız. Karşımıza ne ile gelirseniz gelin bizim aklımızla kimse alay edemez. Bu milletin aklını kasetle montajla bulundurmaz askerle korkutamazsınız. O devirler geride kaldı. Şuanda iktidar ak parti değil de başka partide olsaydı aynı refleksi gösterirdi. Hedef Erdoğan değil. Müreffeh batıyla boy ölçüşen Türkiye’dir. Vatanımıza milletimize sahip çıkacağız. Bizim üzerimizden kimse oyun oynamasın.” dedi.

Kılıç, açıklamasında yarın Anıtpark’ta yapılacak olan mitinge tüm Düzcelileri davet etti.

 

Bildiriye İmza Veren Düzce Sivil Toplum Platformu Üyeleri

Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, TÜMSİAD, Sağlık-Sen, Türk-İş Düzce Temsilciliği, Bayındır Memur-Sen, Muhammed Zahit Kevseri Vakfı, Hak-İş Düzce Temsilciliği, Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi, Düzce Esnaf Ve Sanatkarlar Kooperatifi, Düzce Seyyar Pazarcılar Odası, Genç Memur-sen, MÜSİAD, Toç-Bir-Sen Düzce Şubesi, Düzce Üniversitesi İslam Kültür Merkezi Yapma ve Yaşatma Derneği, Düzce İlme ve Hayra Hizmet Vakfı, Düzce İlim Yayma Cemiyeti, Bem-Bir-Sen Düzce Şubesi, Büro Memur-Sen Düzce Şubesi, Düzce’de Sporu Geliştirme Derneği, Dilara Derneği, Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği, Beşir Derneği Düzce Temsilciliği, Düzce İnsanı Yardım Vakfı, Engelli Memur-Sen Düzce Temsilciliği, Deniz Feneri Derneği Düzce Temsilciliği, Genç MÜSİAD Düzce Temsilciliği, Kültür Memur-sen Düzce Temsilciliği, Düzce Eğitim Araştırma ve Rehberlik Derneği, Düzce Düşünce Derneği, Koçyazı Sosyal Yrd. Vakfı, Kalemder, Seri İzcilik Gençlik Derneği, Emekli Memur-Sen Düzce Temsilciliği, Sultan Hanımlar Derneği, Düzce Şoförler Cemiyeti, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Semerkant Vakfı Düzce Temsilciliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Temsilciliği, Konuralp Gazi İlim Kültür ve Çevre Derneği, Düzce Sanayi Ve Ticaret Odası.

 

 

Haber;S.Kaşkır