19 Eylül Muharip Gaziler günü dolayısı ile protokol mensupları Şehit Aileleri ve Muharip Gazileri Derneği ile birlikte Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Şehit Aileleri ve Muharip Gazileri Derneği Başkanı Ayhan Metin, “Biz görevdeyken kahraman vurulduktan sonra zavallı olmak istemiyoruz.” Dedi.
19 Eylül Muharip Gaziler Günü dolayısı ile Vali Vasip Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram ile birlikte protokol mensupları ve komutanlar Şehit Aileleri ve Muharip Gazileri derneği ile birlikte Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ettiler. İlk olarak Şehit Aileleri ve Muharip Gazileri Derneği’ni ziyaret eden protokol mensupları gazilerin ve yakınlarının günlerini kutladı. Ziyarette konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, Gazilerin ve şehit yakınlarının sıkıntılarını bildiklerini ve bu yüzden yeni çıkan yasada onlara pozitif ayrımcılık yapıldığını öncelik tanındığını ifade etti.  “Yeni çıkan yasa ile Gazilerimiz ve şehit yakınlarımıza öncelik tanınıyor. Yani onlar için pozitif ayrımcılık yapıldı. Ama sizler bizleri yine de zorlayın çünkü sizlere bizim bu vatan için şükran borcumuz var.”
Daha sonra konuşan Şehit Aileleri ve Muharip Gazileri Derneği Başkanı Ayhan Metin, “Biz görevdeyken kahraman vurulduktan sonra zavallı olmak istemiyoruz.” Dedi.  “Devlet tarafından ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Biz gör evdeyken kahraman vurulduktan sonra zavallı olmak istemiyoruz. Bize buna göre muamele yapılmalı.”

Daha sonra gazi olan iki kişiye gazilik rozetleri takıldı. Ardından Muharip Gaziler Derneği’ne geçen protokol üyeleri gazilerin gününü kutladı. Burada da konuşan Vali Şahin, Gazilerin milletin göğsünde asılı duran birer madalya olduğunu ifade etti.

Haber; R. BAL