Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, Kurugöl Mevkiine Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'nın mahkemeye verildiği ancak asıl muhatabın Düzce Belediyesi olduğu bildirildi. CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz tarafından yapılan açıklamada, Kurugöl mevkiine Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması ile ilgili alınan kararla, burada bulunan orman alanının tahrip edilmesinin kamuoyunun ve yöre halkının tepkisini çektiği belirtilerek, “ Düzcemiz'in akciğerleri sayılan ormanlarımızı tahrip eden ve katleden bu siyasi anlayışa karşı hukuk mücadelemizi başlatmıştık” denildi.

Yöre muhtarlarıyla ortak alınan karar sonucunda Çevre ve Orman Bakanlığı mahkemeye verildiği söylenirken, davanın görüşülmesine Sakarya 2. İdare Mahkemesinde başlandığı, ancak asıl muhatap olan Düzce Belediyesinin belirleyici olduğu ifade edildi. Saim Aksöz, yaptığı açıklamada Düzce Belediyesi Yöneticilerine, ilerde doğacak büyük ve telafisi olmayan zararlar vermemek adına bu kararlardan dönmeleri çağrısında bulundu.

Aksöz “Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini karartmayalım, büyüklerimizin bizlere bıraktığı bu güzelim ülkeyi dahada güzelleştirerek onlara bırakmak birinci derecede görevimizdir.” ifadelerine yer verildi.

Kurugöl konusu gündemden hiç düşmezken bu konuda bundan sonra nasıl hareket edileceği merak ediliyor. Kurugöl ile ilgili son kararın ne şekilde olacağı ise bilinmiyor.