AK Parti içerisindeki asfalt krizi sonrası MHP’li meclis üyeleri yeni bir iddia ortaya attı. Raporun okunmasının ardından söz alan MHP İl Genel Meclis Üyesi Çetin Sarıahmet, hizmetlerin dağılımında siyasi görüşün esas alındığı imasında bulundu.

 

Sarıahmet, “Bugüne kadar asfalt programlarında değişiklik oldu. Bizim Cahit Beyle şifai şakalaşmalarımız da oldu. Alınan asfaltlar Büyükaçma Köyü ve o köyün yol bağlantısına yapıldı. Niye Değirmenbaşı Köyü söz konusu olunca “Muhtar MHP’liymiş, yapmayalım muhabbeti oldu!” anlamış değiliz.” şeklinde tepki gösterdi. Sarıahmet’in konuşmasını “Fazla uzatmaya gerek yok” diyerek geçiştiren Meclis Başkanı Şinasi Akbulut raporun oylamasına geçti.

 

Hizmetlerin siyasi görüşe göre dağıtılıyor

 

Toplantı sonrası görüşlerini aldığımız MHP’li Meclis Üyesi Sarıahmet, bunun ilk olmadığını hizmetlerin siyasi görüşe göre dağıtılmak istendiğini savundu. Sarıahmet, “Biz bunu başka köylerde de yaşadık. “Muhtar MHP’li” ya da “Bu köyden bize fazla oy çıkmadı” diyerek hizmetlerde aksama yaşadığımız oluyordu. Yine gündeme gelince müdahale etmek zorunda kaldık. Bunlar hoş değil, memlekete hizmet etmek için gelen insanların biraz daha dikkatli davranmaları gerekirdi. “Oradan bize oy vermediler”, “Muhtarın siyasi görüşü şudur” diye yatırımlara yön veremezsiniz. Yanlışlıklar olur. Basına da uygulanan gizli bir sansür var. Tabii bu yüzden çoğu tartışmalardan da haberiniz olmuyor.” dedi.

 

İçeride bir çekişme var

 

Sarıahmet, AK Parti'deki parti içi tartışmaları da hoş karşılamadıklarını dile getirdi. Sarıahmet, “Burada söylenmeyen birçok şey var. Birebir konuşulanlar var. İçeride bir çekişme var ama tam anlamıyla bizde öğrenebilmiş değiliz. Gözlemliyorsunuz hissediyorsunuz. Aradaki gerginliği fark ediyorsunuz. Meclis üyesinin meclis başkanına yaptığını da görüyorsunuz. “Sen ona karışma!” Burada herkes bireye karışmak zorunda. Seçilmiş insanlar sonuçta. Hoş olmayan davranışlarla karşılaşıyoruz.” diye konuştu.

 

“Jet hızıyla karara” tepki

 

MHP Gümüşova İl Genel Meclis Üyesi Sema Çelebi’nin itirazı ise jet hızıyla verilen kararlara idi.
Çelebi, “Bu ilk defa olmuyor. En başından beri karşıyız. “Jet hızıyla olmasın” dedik. Ama bazı şeylerde yetersiz kalıyoruz.” diye konuştu.

 

Siyasi bakmamak lazım

 

MHP Meclis Üyesi Ömer Yıldız ise bugün tartışmalı geçen önergenin hızlı da olsa doğru bir karar olduğunu belirtirken, hizmet dağılımda siyasi ayrımın doğru olmadığını belirtti. Yıldız, “Bölgesel ya da siyasi bakmamak lazım. Bütün Düzce halkı, bizim halkımız. Hizmet her tarafa yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

 

Haber; S.KAŞKIR