Düzce’nin Gölyaka ilçesi Esen Mahallesi sakinleri hayvanlarını otlattıkları meralarının mera vasfından çıkarılarak Süt Entegre tesisi yapılması için bir yatırımcı firmaya verilmesine isyan ettiler. Mahalle sakinleri,” Kan dökülse bile meramızı vermeyeceğiz.” Dediler.
Edinilen bilgilere göre, Düzce’nin Gölyaka ilçesi Esen Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 90 dönümlük mera 216 dönümlük Orman Vasfını yitirmiş olan arazinin Süt Entegre tesisi yapmak isteyen bir firmaya verilmesi için ön protokolün imzalanması üzerine Mahalle sakinleri isyan ettiler. Kendilerine yalan söylendiğini belirten Mahalle sakinleri Orman vasfını yitirmiş olan arazinin Entegre tesis için verileceğini kalan bölümün Mahallenin kullanacağını söylemelerine rağmen 90 dönümlük meranın da yatırımcı firmaya verildiğini iddia ettiler. Esen Mahallesi sakinleri mera üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 60 kişinin toplandığı merada bir basın açıklaması yapan Mahalle sakinleri, meralarını yatırımcı firmaya vermemek için Bölge idare mahkemesine dava açacaklarını belirterek,” Buraya 5 bin büyük baş hayvan için tesis yapılacağı söyleniyor ve bizim hayvanlarımızı otlatacağımız hiçbir alan kalmıyor. Biz Meramızın Mera vasfının kaldırılarak yatırımcı firmaya verilmesini istemiyoruz. Kan dökülse dahi meramızı vermeyi düşünmüyoruz dediler.
Bölgeye yapılması düşünülen Süt Entegre tesisinin hayvanların otlatıldığı mera üzerine yapılmasının söz konusu olduğunu iddia eden Mahalle sakinleri, kendilerine yapılacak olan tesisin hiç bir fayda sağlamadığı gibi hayvanları otlatacak yerlerinin de ellerinden alındığını ifade ettiler. Polis gözetiminde basın açıklaması yapan Mahalle sakinleri olumsuz bir durum yaşanmadan alkışlar eşliğinde dağıldılar.