Bugün AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun yaptığı önemli açıklamalar sırasında yanında AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin de vardı. Toplantı da gündeme gelen bir konu da Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın asfalt çalışmalarına başladığı ama kısa süre sonra çalışmaların durduğu Beyköy yolu oldu. Özellikle siyasi engellere takıldığı konuşulan yolla ilgili tepkilere neden olan Kaşıkoğlu, bugün o konuya da açıklık getirdi.

“Bizim çalışmaları kesme gibi yetkimiz yok ki.”

Beyköy yolu üzerindeki asfaltlama çalışmalarını durdurmak gibi bir yetkileri olmadığını belirten Kaşıkoğlu, “Başkan Osman Kılıç, beni arayıp cezamız ne zaman kesilecek diye soruyordu ama ne demek istediğini anlamamıştım. Kendisiyle aramız çok iyidir. Biz ilin Valisi değiliz ki asfaltlama çalışmalarını keselim. Milletvekili olarak çalışmaları durdurma gibi bir yetkimiz yoktur. Sadece ödenek kosunda sıkıntı olduğu için çalışmalar durmuştur.” şeklinde konuştu.

“ödenek BELDES'ten geliyor.”

Beyköy sınırları içindeki asfaltlama çalışmalarının KÖYDES değil BELDES tarafından gelen ödenekle yapıldığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ise “Başkan Osman Kılıç'ın belirttiği gibi gelen ödenek KÖYDES kapsamında değil BELDES kapsamında geliyor. Bu ödenek kapsamında da orada çalışmalar yapıldı. Fakat aktarılan ödenekle o kadarı yapılıyordu. Yolun yapılmamasının nedeni de budur. Ödenek aktarıldığı gibi de çalışmalar devam edecek.” ifadelerini kullandı.