Son aylarda Boğaziçi Beldesi'nde meydana gelen yangın olaylarındaki artış göze çarparken, belde sakinleri ise Boğaziçi Belediyesi bünyesinde itfaiye aracının olmamasından şikayetçi.

Boğaziçi Beldesi'nde son iki ay içerisinde 4 yangın olayı meydana geldi. Yangınlar da en dikkat çeken olay ise Boğaziçi Belediyesi bünyesinde itfaiye aracı olmaması nedeniyle yangınlara müdahalede geç kalınması. Belde sakinleri itfaiye ekiplerinin Konuralp ve Düzce merkezden gelmesi nedeniyle yangınlara geç müdahale edildiğini savunurken Boğaziçi Belediyesi'ne de itfaiye aracı tahsis edilmesi gerektiğini vurguladılar. Özellikle son aylarda kısa süreli aralıklarla yaşanan yangınlar nedeniyle korku dolu anlar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bu kadar sık yangının meydana geldiği bir yerde itfaiye aracı olmasının şart olduğunu söylediler.

Öte yandan Daha önce meydana gelen yangınlarda evleri kullanılamaz hale gelen ailelerin zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğü öğrenildi. Ailelere Kızılay tarafından yardım yapıldığı bilinirken maddi yönden iyi durumda olmayan aile fertleri barınacak bir yer yapılması için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Son olarak bugün sabaha karşı yaşanan yangının ardından vatandaşlar belediye başkan adaylarından öncelikli olarak itfaiye aracı talep ederlerken adayların da seçim vaadlerinde itfaiye aracı sözü verdikleri belirtildi.