Her ay düzenli olarak düzenlenen ve artık basın mensuplarının da kabul edildiği Organize Sanayi Bölgesi Eylül ayı toplantısı OSB Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıya Vali Bülent Kılınç, OSB Bölge Müdürü Sıtkı Üzmez, TSO Başkanı Metin Büyük, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan ve Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.

Toplantı da gündem maddeleri ele alınırken uzun süredir özellikle Başkan Mehmet Keleş ve TSO Başkanı Metin Büyük arasında gerginliğinde yaşanmasına neden olan OSB giriş kapıları konusu da toplantı da ele alındı. Konuyla ilgili iki kapı taslağı çıkarılırken kapıların maliyetlerinin 69 bin YTL ile 56 bin YTL olması da dikkatlerden kaçmadı. Yapılan görüşmeler sonucunda maliyeti 69 bin YTL olan kapının OSB giriş kapıları olarak yapılması kararlaştırırken kapıların geliş maliyetinin tam olarak ne kadar olacağı yapılan incelemeler sonucunda belli olacak.

" Kapılar için YEYPAŞ'ın da isterse katılabileceği bir ihale yapılmasını istiyoruz."

Kapılar için ihale yapılması da kararlaştırırken TSO Başkanı Metin Büyük'ün “ Yapılacak olan kapılar için ihale yapılmasını istiyoruz. YEYPAŞ'ın da ihaleye girmesi halinde eğer uygun görülürse ihaleyi kazanmasını talep ediyoruz. Diğer firmaların da katılımıyla ihale yapılması herkes için en hayırlı karar olur.” ifadelerini kullanması Başkan Mehmet Keleş ile Büyük arasındaki buzların hala çözülmediğini gözler önüne serdi. Konunun ne şekilde çözüme kavuşturulacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Toplantı da ayrıca İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nin parasal durumu ve bölgelerde yapılacak alt yapı çalışması konuları da ele alınarak karara bağlandı.