Seminere, İngiltere ,AB Bakanlığı ve Karabük’ten yetkililer katıldı. 12 ilin gazete, televizyon, dergi, haber ajansı, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının bulunduğu toplantıya, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Cihat Tutkun, Harun Can Şerbetçi, Cemiyet Üyeleri Nuray Büyük, Cahit Üstüner, Hakan Sarıgüzel ve Savaş Arı katıldılar.
Şehir şehir geziyoruz

Toplantının açılış konuşmasını yapan İngiltere Büyük Elçiliği Müsteşarı ve Küresel İşler Daire Başkanı Peter Spoor, Türkiye ve AB’nin birbirine bağımlı olduğuna inandığını söyledi.Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin ekonomik bağlılığını daha da derinleştireceğini ifade eden Spoor, “Üyelik aynı zamanda iletişim, hesap ve verimliliği daha da pekiştirecektir. Söz konusu faydaların ve önemin açıklanmasında basın devreye giriyor. İşte Birleşik Krallık bu projeye bu kadar çok önem veriyor. Şehir şehir gezerek bu mesajın duyulmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.
Yerel medya çok önemli

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Hasdemir ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin öneminden bahsederek, ondan da önemli olanın bu süreçte elde edilecek kazanımlar olduğunu belirtti. Hasdemir, elde edilecek kazanımların yerelde anlatılması için yerel medyanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bakanlık olarak ‘AB süreci Yerelde Başlar’ sloganı ile AB heyecanını 81 ilde canlı tutmak için bir çok proje geliştirdik. Bu projelerden birisi de Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesidir. Bu kapsamda 10 bilgilendirme semineri ile 250 medya mensubuna ulaşmayı hedeflemiştik ancak bu sayı 2’e katlanmıştır. Projenin gördüğü bu ilgi Bakanlığımızı oldukça memnun etmiştir” dedi.
AB yolunda önemli çalışmalar yapılmalı

Toplantıda konuşan Karabük Valisi İzzettin Küçük, 2 bin yıllık yürüyüşünün yüzü hep batıya yönelik olduğunu söyleyerek bu arada pek çok devlet kurduğunu ifade etti. Küçük, Türkiye’nin yüzünün de batıya dönük olduğunu belirterek, “Çağdaş değerleri yansıtan tek yer batı ve biz ülke olarak orada yer almak istiyoruz. Batıdaki değerlerin insanı yücelttiğini görüyoruz. Talepte bulunan biziz ama AB’de bizimle olmaktan fayda elde edecektir. Türkiye’nin stratejik öneminden dolayı AB’de gerçek bir küresel güç olacaktır. Biz medyada siyasi konularda muhatap oluyoruz, ancak medyanın AB yolunda da önemli haberler ve çalışmalar yapması gerekiyor, bu programlarda bu yüzden gerçekleştirilmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi 4.Bölgesel Bilgilendirme Semineri Programının sunum konuşmalarına geçildi.

Haber: H. İŞCAN