Düzce, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Yalova İllerinin arasında bulunduğu Marmara Kalkınma Ajansı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı, Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
Valilik binası toplantı salonunda yapılan ve Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcileri’nin katıldığı toplantıda konuşan Vali Bülent Kılınç, “Marmara Kalkınma Ajansı ilimizde var olan diğer iller ve ülkemize katkı sağlayacak hale getirmemiz gerekiyor.” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Bayram yerel kalkınma ile bölgesel kalkınmanın önemine değindi ve”Bu kalkınmadan Düzce payına düşeni alacak” dedi.



Ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı metin büyük ise yaptığı konuşmada doğu ile batı illeri arasında çok büyük milli gelir varkı var bu bu farkın kalkınma ajansının çalışmalarıyla ortadan kalkmasını

Toplantıda Marmara Kalkınma Ajansı’nın işleyişi hakkında Ajansın Genel Sekreteri Erkan tarafından katılımcılara bilgiler aktarıldı.
İlk toplantısını Kocaeli Kartepe’de ikinci toplantısını Sapanca’da üçüncü toplantısını da Bolu Abant’da yapan Marmara Kalkınma Ajansı’nın illere göre üye dağılımı şu şekildi

1. sırada 34 üye ile Kocaeli geliyor.
2.sırada 24 üye ile Sakarya yer alıyor
3 sırada 15 üye ile Bolu ili geliyor
4. sırada 14 üye ile Düzce
5 sırada 13 üye ile Yalova ili geliyor

Beş ilin yer aldığı ve toplamda 100 üyesi bulunan Marmara Kalkınma Ajansı’nın projelerin hayata geçmesi için yapılacak olan oylamalarda Kocaeli ilinin diğer illere göre üye sayısı daha çok olduğu için öncelikle Kocaeli’nin kabul etmesi beklenecek kabul edilmezse her hangi bir projenin başka bir ilde hayata geçmesi çok zor gözüküyor.
İSKİ’ye rağmen Marmara Kalkınma Ajansı Marmara Bölgesi ve Düzce’ye ne gibi katkı sağlayacak bunu zaman gösterecek.