Karayolları Genel Müdürlüğü Bolu Dağı'nı 24 saat izlemeye aldı. Ultra Ulaşım ve Trafik A.Ş. tarafından Kurulan Kameralı Trafik güvenliği ve bilgilendirme sistemi sayesinde araç sayımı, sınıflandırılması ve yol yüzey durumu tespiti yapılabildiği gibi kamera ile izlenerek de yolda yaşanan her türlü olumsuzluk anında yetkililerin önündeki bilgisayarlara aktarılıyor

Sürekli olarak kayıt yapan kameralar verilen link sayesinde internet üzerinden de canlı olarak izlenebiliyor. Yol durumu hakkında bilgi almak isteyenler yada yola çıkacak olan sürücüler http://85.99.101.98:100/app/idxamp.html  lingini tıklayarak Bolu Dağındaki yol durumunu internet üzerinden de izleyebiliyorlar.

Kazaların sıklıkla yaşandığı Bolu Dağı Polis Evi, Köroğlu, Varan ve Berceste olmak üzere 4 ayrı mevkiye e kurulan kameralar sürekli olarak yolu gözetliyor. Kameraların kaydettiği görüntüler kurulan baz istasyonları sayesinde bolu dağına kurulan ana merkezde toplanıyor ve uydu aracılığı ile bilgisayarlara ulaşıyor. Bu sayede karayolları yetkilileri de Bolu Dağını 24 saat canlı olarak izleyebiliyor. Başlatılan örnek uygulama Türkiyedeki diğer önemli karayolu ağlarında da hayata geçirilmesi planlanıyor.