Bolu, Türkiye'ye örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Camikebir Mahallesi'nden sonra ikinci dönüşüm alanı olan Eski Sanayi Çarşısı'ndaki esnaflara henüz ne bir açıklama ne de onlarla bir toplantı yapılan Düzce'nin tam tersine Bolu'daki esnaflarla sık sık biraraya gelerek dönüşüm için

uyum içerisinde bir yol kat eden Bolu Belediyesi, dev bir projeye imza atıyor.

Kongre turizmi hedefleniyor

Bolu Küçük Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut sanayi alanlarının desantralizasyonu ile 47 hektarlık alan üzerinde, Bolu kent merkezi ile bütünleşik ve üst ölçekli ihtiyaçları karşılayabilecek yapıda, doğal yapıya saygılı örnek yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak. Proje kapsamında kongre turizminin başlatılması ile sadece Bolu için değil, bölgesel ölçekte değer üretimi hedefleniyor.

“Arsa sahipleri mağdur edilmeyecek”

“Kuruçay Deresi Islah Projesi ve Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içindeki arsa sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

Bölgesel anlamda değer üretecek

“Bolu’nun doğal güzelliklerini koruyarak, kültürel ve sosyal zenginlikleri ile turizm ve spor alanındaki potansiyelini ortaya çıkaracak projeleri belli bir disiplinle ve birbirine destek verecek şekilde hayata geçiriyoruz. Bolu kent merkezi içinde bütüncül bir anlayışla yeni ve modern bir yaşam alanı hedefiyle oluşturduğumuz proje kapsamında, sanayi alanlarını Bolu’ya yakışır hale getireceğiz. D-100 Karayolu ve Kuruçay Deresi ile çevrili 47 hektarlık alanda Bolu’nun daha yaşanabilir ve tercih edilebilir bir şehir olması amacıyla, bölgesel anlamda değer üreten bu projenin Türkiye’ye örnek olacak bir proje olmasını istiyoruz.

"Tarım arazileri korunacak"

Sadece ıslah çalışmalarını ve kentsel dönüşümü kapsamayan proje dahilinde yapılacak alanlarla kongre turizmini de hedefliyoruz. Proje kapsamında Kuruçay Deresi ıslah edilecek ve tarım arazileri korunacak. Kentsel Dönüşüm arsa sahipleri mağdur edilmeden daha fonksiyonlu ve işlevsel bir alan oluşturulacak."