Düzce’de kısır çekişmelerden yatırımlara sıranın bir türlü gelmezken, Bolu son yıllardaki hızlı atılımlarla ünlü işadamlarının tercih noktası haline geldi. Bolu belediye Başkanı Alâeddin Yılmaz da Bolu’da yapımına başlanan Marka tatil köyleri, ünlü oteller ve alışveriş merkezlerini Öncü Ana Haber’de telefon bağlantısı ile anlattı.

Bolu ve Düzce’de adeta doğa harikası yerlerin olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Gelişmeye müsait bir iliz.” dedi. Yılmaz, bolu için üç hedef belirlediklerini kaydederek şunları söyledi:

Bolu; turizm, üniversite ve spor kenti olacak. Hedefimizi bu yönde belirledik. Bunun içinde alt yapı oluşturmak durumundaydık. Şimdi olimpik spor salonlarımız ve yüzde havuzlarımız yapılıyor.  Basketbol ve voleybol müsabakaları için sporcularımızı ilimizde ağırlıyoruz. Ancak Avrupa takımlarını ağırlayacak konumda değiliz. Bunun içinde 5 yıldız bir otele ihtiyacımız vardı. Yapılacak narven Hilton gibi otellerde bu ihtiyacımızı karşılaşacak.” dedi.

Başkan Yılmaz, Düzce’nin de son yıllarda ciddi sanayi atılım yaptığını kaydetti ve “Sanayi yatırımlarından bu tür yatırımları dönmeyi umutla bekliyoruz.” dedi.