Daha önce sınır tartışmalarının yaşandığı iki il arasında şimdide tarihi eser çekişmesi yaşanıyor. Düzce il genel meclisi temmuz ayı toplantısında Bolu’ya bağlı ilçe iken Düzce’den çıkarılan ve Bolu’da sergilenen tarihi eserlerin geri verilmesi için başlattığı girişim Bolu’dan yankı buldu.
Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Düzceli siyasilerin seçmen kitlelerine sempati dağıtmak üzere gerçekleştirdiklerini iddia ettiği girişime; “Kayıkçı kavgasına tutuşmayız” sözleriyle karşılık verdi.
 “DÜZCE BÖYLE BİR TALEPTE BULUNAMAZ”
 Konunun müze müdürlüklerinin görev alanında değerlendirilmesi gerektiğini savunan Kutlu, il genel meclisinin müze müdürlüklerine müdahale de bulanamayacağını, bu nedenle de tartışmaların yersiz olduğunu belirtti.

Kutlu, “Müze müdürlüklerini ilgilendiren bir konu da Düzce İl Genel Meclisi çıkıp bize böyle bir talepte bulunamaz. Konu seçmen kitlelerine sempati dağıtmak üzere gündeme getirilmiş olabilir. Kamuoyunda isminden söz ettirmek isteyen siyasilerin kayıkçı kavgalarına katılmayız. Önümüzdeki günlerde basının da katılacağı bir organizasyonla Müze Müdürlüğü’nü ziyaret etmeyi planlıyoruz. Ziyaretimizde bu konuyu gündeme getireceğiz. Basınımızın ve kamuoyunun doğru bilgilendirilebilmesi bu müdürlükle yapacağımız görüşmelerden geçtiği inancındayım.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR